Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR-foto
Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du sælge den brugte bil dyrt og købe en ny billigt

Prisen på brugte familiebiler er vokset, mens nye minibiler er blevet billigere.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal den store bil byttes til en ny minibil, er det måske lige nu, der skal handles.

For de heldige kan bytteforholdet være op til 30.000 kroner bedre end for et år siden.

Sælg dyrt, og køb billigt. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke, viser to analyser, som BilBasen og Spar Nord har lavet.

»Især hvis man vil downsize fra en stor til en lille bil, er det optimalt at handle lige nu. Der er mulighederne store for at få en god byttepris«, siger journalist Jan Lang, BilBasen.Regnestykket kræver på den ene side, at den nuværende bil er i Passat- eller Ford Mondeo-størrelse, for priserne på brugte familiebiler er steget kraftigt. De to selskaber har analyseret sig frem til, at en 3-4 år gammel bil i Mondeoklassen i gennemsnit handles til 183.000 kroner, hvor prisen for et år siden lå på 164.000 kroner, altså en forskel på 19.000 kroner.

»Prisstigningerne hænger sammen med de nye afgiftsregler fra foråret, som gør familiebilerne dyrere. Det har øget efterspørgslen efter de brugte familiebiler. Men samtidig er udbuddet af brugte biler faldet med over 10 procent siden sidste år. Det presser prisen op«, fortæller Martin Lundholm fra Spar Nord i en pressemeddelelse.Den anden del af denne byttehandel er mere overraskende. Selv om efterspørgslen efter de helt små og lidt større minibiler hele tiden stiger, er priserne på dem faldet.

BilBasen og Spar Nord har beregnet, at prisen på de 10 mest solgte minibiler generelt er faldet med 8,9 procent i udsalgspris i løbet af det seneste år. Skal familien have lidt mere plads, er der stadig mulighed for en god handel, for prisfaldet har forplantet sig til lidt større biler som Ford Fiesta og Peugeot 207.Det er den hårde konkurrence, der presser priserne på de små biler, for salget boomer. I årets første fem måneder købte danskerne næsten 40.000 nye minibiler. Det er en fremgang på 12,5 procent i forhold til sidste år, mens det samlede bilsalg er faldet. Så meget frister det, at bilerne ikke kun er billige i indkøb, men også er det i drift, forsikring og ejerafgift.

»Danskerne er i sparehumør, og i den sammenhæng er minibilerne en gave fra himlen«, siger cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden