Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Opel
Foto: Opel

ensartet. Indtil videre er der grænser for variationen, når det gælder Opel Adams karrosseri. Bilen kan nemlig kun fås tredørs, men en cabriolet skulle blive præsenteret til foråret. Bilen måler 3,70 meter.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny tusindkunstner fra Opel kan bestilles i 30.000 varianter

Opel Adam til en forventet pris på 140.000 kroner kan udformes på 30.000 forskellige måder. Den skal især lokke kunder fra Fiat 500.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Farver som sort, gul, blå, rød og grøn kan blandes næsten helt uden begrænsninger, når det gælder den nye Opel Adam.

Både ude og inde, og det er intet problem, hvis man vil have selve karrosseriet i én farve og taget i en anden. Selv tændingsnøglen kan få sin egen farve.

Den nye minibil kan ifølge Opel udformes på 30.000 forskellige måder, så chancen for at se to identiske i trafikken skulle være ret lille. Der er dog ikke meget af farverigheden og variationen, der følger med som standard.

Det meste skal købes ekstra til priser, der endnu ikke er kendt. Det vides heller ikke, præcis hvad selve bilen kommer til at koste, når den ankommer til Danmark i marts næste år. Vi gætter på en startpris omkring 140.000 kroner.

LÆS OGSÅ Opel i Danmark vil i øvrigt satse på leasing, men heller ikke her er priserne lagt helt fast endnu. En foreløbig beregning siger dog 1.800-1.900 kroner om måneden med en engangsydelse på cirka 25.000 kroner. Dermed er Opel Adam placeret som en knivskarp konkurrent til Fiat 500, der kan fås til en tilsvarende leasingpris.

Ved en præsentation i Lissabon kunne Lørdagsliv vælge mellem 40 styk Adam – hver udformet på sin måde. De fleste farver har navne, der er inspireret af filmens verden, så den sorte hedder ’I’ll Be Black’ og en lilla hedder ’Purple Fiction’.

Opel vil nok håbe, at kunderne krydser rigeligt af på listerne over diverse pynteudstyr, for det er der gode penge at tjene på. Man kan f.eks. få en bil, hvor farven på instrumentpanelet matcher det ydre – eller ikke gør.

End ikke loftet i kabinen er ladt urørt. Hvis man går helt amok, kan man bestille en beklædning af loftet, der er spækket med små lysdioder, så man har en illusion af at sidde under en stjernehimmel. Den spøg vil formentlig koste omkring 8.000 kroner i Danmark.

Frisk og veloplagt

Men et er udseende – bilen skulle helst også køre godt for at have en chance hos stilbevidste kunder. Og det gør den, kan vi bekræfte efter at have smidt den rundt på bakkede og snoede veje rundt om Lissabon. Opel Adam er tæt på at reagere lige så kvikt på styretøjet som en Mini, og så kan det ikke blive meget bedre.

LÆS OGSÅ

Det meste af undervognen stammer fra Opel Corsa, men det hele synes at være strammet op og finjusteret. Affjedringen er til den faste side, men ikke i overdreven grad.

Fra starten vil Opel Adam stå klar med tre forskellige motorer: trecylindret 1,2-liters/70 hk og to versioner af en firecylindret 1,4-liters motor med enten 87 eller 100 hk. Vi kunne udelukkende prøve motoren med 87 hk. Den er kvik i optrækket, men den begynder at lyde lidt anmassende, når den kommer op på 130 km/t.Indtil videre har alle udgaver af Opel Adam en femtrins gearkasse – et mere langbenet 6. gear ville klæde de to største motorer. Der kommer ingen dieselmotor til Adam. Opel siger, at kunderne mest vil køre i bytrafik, hvor diesel ikke er nogen fordel – sandheden er nok, at det efterhånden er ekstremt kostbart at udvikle dieselmotorer til småbiler, og derfor nøjes Opel med benzin.

Politiken var inviteret til Lissabon af Opel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden