Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FDM/Euro NCAP
Foto: FDM/Euro NCAP

crash. Den rumænske Dacia Lodgy får dårlig karakter i sikkerhedstest. Den er muligvis på vej till Danmark.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny rumænsk lavprisbil får tæsk i crashtest

FDM vil fraråde dansk lancering af rumænske Dacia Lodgy.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er topkarakter til 14 ud af 15 biler i den seneste crashtest foretaget af Euro NCAP, men den sidste bil i feltet klarer sig så dårligt, at FDM fraråder køb af bilen.

Det er dog indtil videre en lidt hul melding, da bilen slet ikke kan købes i Danmark, men den er muligvis på vej hertil.

Bilen med det dårlige testresultat er Dacia Lodgy, en rummelig syvpersoners familiebil, der muligvis vil koste så lidt som 150.000 kroner, hvis Renault, der ejer Dacia, beslutter at tage den til Danmark.

FDM mener, at det ikke bør ske:

»Euro NCAP-testen har endnu engang dokumenteret sin betydning for, om dårlige biler kommer ind på det danske marked, eller om de bliver bremset af, at de ikke lever op til danskernes krav om sikkerhed«, siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

FDM fraråder køb af biler, der kun får tre stjerner, og det omfatter altså den testede Dacia Lodgy.

Ændrer ikke på planerne
Renault i Danmark overvejer for tiden, om de skal importere bilerne fra Dacia. Den aktuelle crashtest får ikke Renault til at skrotte planerne:

»Nu er det heller ikke FDM, der skal bestemme, om vi skal sælge bilen i Danmark«, siger Søren Hyltoft Thomsen, pressechef hos Renault.

Han peger på, at de kunder, der vil overveje en Dacia Lodgy med syv sæder og en formodet pris på 150.000 kroner, ikke har råd til at købe en tilsvarende bil med maksimal sikkerhed – som f.eks. en Renault Grand Scenic, der let kommer til at koste 100.000 kroner mere. Derfor kan alternativet til en ny Dacia Lodgy være en lige så rummelig bil, der måske er 5-6 år gammel. Og sådan en bils sikkerhedsniveau er heller ikke helt på toppen.

Renault siger, at det i løbet af kort tid bliver besluttet, om Dacia skal til Danmark.

Blandt de testede biler, der fik fem stjerner, er også den nye Skoda Rapid, der kommer til Danmark i det nye år. Det er faktisk også en form for billigbil, da den ikke er bygget på den nyeste teknik fra VW-koncernen, som den hører til. Og det ser FDM som et glædeligt eksempel på, at man godt kan bygge billige biler med maksimal sikkerhed.

Det er endnu ikke meddelt, hvad Skoda Rapid kommer til at koste i Danmark.

Her er de øvrige biler i testen, som altså alle fik fem stjerner:

Fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes A-klasse, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Range Rover, Seat Leon, Seat Toledo, Skoda Rapid, Subaru Forester, VW Golf, Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden