Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mikrohit. De allermindste biler har godt tag i danskerne. Her Skoda Citigo, som blev solgt i over 1.000 eksemplarer i november.
Foto: Allan Graubæk

Mikrohit. De allermindste biler har godt tag i danskerne. Her Skoda Citigo, som blev solgt i over 1.000 eksemplarer i november.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilsalget fortsætter sin rekordkurs

I november blev der solgt otte procent flere biler end året før. Det er stadig mikrobilerne, der hitter.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle rekorder for bilsalg i Danmark ser ud til at blive slået i år. De nyeste tal for november giver et salg på 16.334 nye personbiler, og det er otte procent flere end i samme måned sidste år.

Dermed er der i år solgt 160.000 nye biler – sidste år blev det til 170.000, og det skulle være mærkeligt, om der ikke bliver solgt så mange biler i december, at 2012 sætter rekord i det samlede salg.

Det uhørte er blevet rutine for 'Up'
Men der er muligvis en detalje ved det høje bilsalg, der bekymrer både bilforhandlere og statskassen: Den helt store andel af salget ligger nemlig på de allerbilligste biler til omkring 100.000 kroner. De bidrager ikke med mange afgiftskroner til statskassen og forhandlerne har kun minimal avance på dem.

Og der ryger heller ikke meget ekstraudstyr på de billigste biler, og det er ellers noget, både importør og forhandler tjener godt på.

Den ubestridte vinder i november er VW Up. Den er leveret i et antal på 1.640 stk.

Indtil for et par måneder siden var det nærmest uhørt, at en enkelt bil i Danmark blev leveret i mere end 1.000 stk. på en måned, men det er efterhånden blevet rutine for VW Up.

Og det sker også for dens søsterbil, Skoda Citigo, der i november blev nr. 2 med et salg på 1.154 stk.

I alt er der indtil nu i år solgt 9.646 eksemplarer af VW Up. Ved premieren håbede VW-importøren på at sælge 5.000 Up-biler i år.

Årets sidste måneder har normalt et stort salg af firmabiler i prisklassen omkring 300.000 kroner, men der er kun én af dem, der er kommet ind på Top 20-biler – og det er lidt atypisk Mercedes C-klasse.

Et andet smertensbarn, rent salgsmæssigt, er elbilerne. Bannerfører i denne del af markedet er Renault Fluence Z.E. , men den fandt kun 12 nye ejere i november. Dermed er der i følge statistikken fra De Danske Bilimportører solgt 173 stk. af denne bil.

Bilen sælges i et samarbejde mellem Renault og Better Place, der står for infrastrukturen med ladestandere og batteriskiftestationer. Tidligere på året luftede Better Place salgsmål på mellem 2.000 og 3.000 biler i 2012, og man kan vist roligt fastslå, at det umuligt kan nås.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden