Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Antydning. Kinesiske Qoros, der kommer til Europa i 2013, siger, at bilerne har design i tysk stil.
Foto: PR

Antydning. Kinesiske Qoros, der kommer til Europa i 2013, siger, at bilerne har design i tysk stil.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lovende bil fra Kina kommer til Europa næste år

Qoros lover flot design og sikkerhed på niveau med de bedste moderne biler.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesisk bilindustri har indtil videre kun leveret et par forkølede forsøg på at sælge biler i Europa, men næste år kommer et nyt bilmærke fra Kina, som ser ud til at kunne tage kampen op med bilfabrikanter fra Europa, Japan og Sydkorea.

Det nye mærke hedder Qoros og får premiere på den store biludstilling i Genève til marts.

Kineserne har tilsyneladende indset, at man skal slå den etablerede bilverden med dens egne våben. Eller rettere: deres egne folk. Tag f.eks. bilens design. Hidtil har man ofte kun kunnet have en hånlatter tilovers for kinesisk bildesign, der ofte har været helt åbenlyse kopier af biler fra Europa og Japan.Designchef på de nye biler fra Qoros er Gert Hildebrand, som fra 2001 til 2010 var ansvarlig for udseendet af Mini. Han vil derfor formentlig også kunne skabe et stærkt designsprog for Qoros, der har tænkt sig at sende adskillige modeller på markedet inden for kort tid efter premieren i 2013.

Andre chefer er hentet hos Opel, BMW. Volvo, Ford og Jaguar, og det lover godt for det tekniske niveau. Qoros lover også høj sikkerhed:

»Bilerne vil blive designet til at få højeste karakter i crashtest i organisationen Euro NCAP«, lyder det selvsikkert i en pressemeddelelse fra det kinesiske mærke.

Netop sikkerheden har været en øm tå hos de kinesiske biler, der har været i nærheden af Europa. De har opnået crashresultater, der har svaret til én eller to stjerner af de mulige fem stjerner hos Euro NCAP – altså rene dumpekarakterer, der har gjort bilerne stort set usælgelige i Europa.Den første Qoros, som kommer til salg i Europa næste år, ser ikke ud til at være beregnet til Danmark. Det er nemlig en kompakt firedørs sedan, og den slags biler bliver der ikke solgt mange af til danske bilkøbere, der foretrækker en mere praktisk hatchback.

Men Qoros GQ3, som den foreløbig hedder, kunne ligne en bil so Chevrolet Cruze. Om Qoros selv har tænkt sig at udvikle motorer, eller om de går på indkøb hos andre fabrikanter, er ikke meddelt. Dog skulle der også komme både hybrid- og elbiler inden for et par år.

En af investorerne i Qoros er holdingselskabet Israel Corporation, der også har skudt store summer i Better Place, der i Danmark opfører ladestandere og batteriskiftestationer til elbilen Renault Fluence. Better Place har sagt, at de har kontakt med endnu et firma, der kan levere en elbil med batteriskift – det kunne meget vel være Qoros.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden