Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

langtur. Brian Ryberg har tilbagelagt 150.000 km i sin 107’er.
Foto: Privatfoto

langtur. Brian Ryberg har tilbagelagt 150.000 km i sin 107’er.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brian Ryberg: Min mini-peugeot har givet mig køreglæde og masser af bøvl

Mikrobilejer Brian Ryberg pendler dagligt fra Roskilde til Lund og er glad for sin Peugeot 107.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kørselsbehov: Kører dagligt mellem Roskilde og Lund.

»Bilen kører godt og sjovt. Der er lidt gokart over den. Jeg ville da hellere have en BMW med seks cylindre, men min lille trecylinder lyder næsten som den. Jeg har prøvet Chevrolet Spark og Suzuki Splash, men de er uinspirerende.


Da børnene var små, irriterede det mig, at lyset i kabinen ikke tænder, når man åbner bagdørene, men kun når man åbner døren i førersiden. Det lyder som en mikroskopisk detalje, men var en stor frustration, når man skulle spænde børnene fast i deres autostole. Jeg endte med at klæbe en batterilampe fra Harald Nyborg op deromme.Omkring 2010 blev jeg lidt overrasket over, hvor meget der ligesom gav op. På nettet kunne jeg læse, at jeg ikke var den eneste med de problemer. Først brændte vandpumpen sammen på grund af et dårligt leje. Den satte sig fast, og kileremmen sprang, hvorefter al strøm stille blev opbrugt. Så faldt den bageste lydpotte af – uha, det larmede! Så kom turen til generatoren, som viste sig at være af for dårlig kvalitet.

Undervejs kom en udskiftning af taget, som startede med en rustplet omkring stoplyset over bagruden. Der er 12 års rustgaranti på bilen, men Peugeot afviste at dække skaden. Det resulterede i et længerevarende tovtrækkeri, som DR’s Kontant var på nippet til at gå ind i. Peugeot kaldte det så en misforståelse og dækkede tagudskiftningen. Endelig gav koblingen op for få måneder siden efter cirka 130.000 km.Jeg er skuffet over den dårlige produktionskvalitet, men trods dette synes jeg altså stadig, at det er en festlig bil. Fronten på den første Peugeot 107-model ligner et glad Pokémonansigt. Bilen er for lille, når jeg skal af sted med børn og hund og oppakning, så jeg regner snart med at skifte den ud med en lidt større brugt bil«. Familien består også af to børn på 10 og 13 år«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden