Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sællert. Den 4. mest solgte bil i Danmark i 2012 var Peugeot 107.
Foto: FINN FRANDSEN

Sællert. Den 4. mest solgte bil i Danmark i 2012 var Peugeot 107.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

56.000 nye mikroputter rullede ud på de danske veje sidste år

Salget af de såkaldte mikrobiler er steget voldsomt.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er aldrig blevet solgt flere personbiler i Danmark end i 2012, hvor over 170.000 nye biler rullede ud på de danske veje.

Toppen af salgsstatistikken er tæt trafikeret af mikrobiler – de syv mest solgte bilmodeller er i den helt lille klasse, hvor prisen for en ny bil typisk starter omkring 100.000 kroner.

LÆS OGSÅ »Den tendens regner vi med vil fortsætte, først og fremmest fordi der er fornuftig økonomi i de små biler«, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører. De små biler kører langt på literen og har ofte tre års garanti.Kun en enkelt ulempe

»Og har man ikke pengene til bilen, er finansieringen også forholdsvis billig. Når folk regner på det og sammenligner med udgifterne til en ældre, brændstofslugende og værkstedstrængende bil, står det ofte klart, at en ny lille bil er vejen frem«, uddyber han.

»Der er også mange, der før har haft en ældre bil som husstandens bil nummer to, som nu vælger at skifte den ud med en ny mikrobil som et fornuftigt transportmiddel i det daglige«, siger Bent Mikkelsen og peger på, at der blev skrottet hele 120.000 biler i 2012.

Samlet set er der solgt flere end 56.000 mirkobiler i 2012.

LÆS OGSÅ »Mikrobilerne er medvirkende til, at den danske bilparks gennemsnitsalder falder i disse år«, siger direktøren, som kun kan pege på en enkelt ulempe ved de helt små biler: »Pladsen er begrænset, så mikrobilerne er ikke for pladskrævende bilister«.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden