Populær. Volkswagens minibil, Up!, har fået særlig stor opmærksomhed det seneste år, hvor den har været den markant mest solgte model herhjemme.
Foto: Joerg Sarbach/AP

Populær. Volkswagens minibil, Up!, har fået særlig stor opmærksomhed det seneste år, hvor den har været den markant mest solgte model herhjemme.

Biler

Billigere biler får danskerne til at købe flere

Det er ikke indbildning, at bilkøen på vej til jobbet bliver længere.

Biler

350.000. Så meget er antallet af biler på de danske veje steget med på 12 år. Det er billigere biler og bedre finansieringsmuligheder, der har gjort det muligt for flere danskere at købe bil end tidligere.

Det viser en opgørelse, som Nykredit har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Faldende renter gør bilen billigere
»Bilsalget stiger og falder i takt med konjunkturerne, men den langsigtede trend går i retning af flere og flere biler. Flere husstande får mere end én bil, og personer, der ikke tidligere havde bil, køber bil nu«, siger forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen.

Det er blandt andet faldende renter, der har gjort det billigere for familien Danmark at få billån.

Samtidig er prisen faldet - især på de helt små biler, der også er billige i drift, fordi de kører langt på literen og er billigere i skatter og afgifter.

»De seneste år har vi set stigende bilsalg, samtidig med at forbrugertilliden generelt har været lav. Det skyldes formentlig, at prisen på helt små biler er faldet ganske meget, samtidig med at de kører længere og længere på literen«, siger Johan Juul-Jensen.

»Det er nemlig denne biltype, der tegner sig for den store fremgang i bilsalget, og ved at udskifte en gammel benzinsluger med en sådan ny bil, kan forbrugeren faktisk spare penge hver måned«, siger forbrugerøkonomen.

Ifølge statistikbanken pendler hver femte dansker på jobbet. Og antallet er vokset med 42 procent siden 1981. I samme periode er antallet af danske familier med mere end én bil steget med mere end 60.000, viser tallene.

»Stigningen i antal biler på vejene skyldes primært en stigning i antallet af familier, der har mere end én bil, siger forbrugerøkonom Johan Juul-Jensen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce