Foto: ADRIAN JOACHIM
Biler

Husk nød-redskaberne i bilen

Når du kører ud i snevejret er der en masse ting, du bliver glad for at have med hvis du kører fast.

Biler

Sne i massevis, glatte veje og intet vejsalt.

Det er en dårlig kombination, der forøger risikoen for at køre galt i det voldsomme vintervejr. Hvis uheldet er ude, er der en række ting, man skal have med sig i bilen.

LÆS ARTIKEL

»Selvfølgelig kommer det an på, hvor lang en afstand man skal køre, men i det her vejr er der nogle ting, der altid er godt at have med i bilen«, siger Allan Skov, teknisk konsulent hos FDM, Danmarks største interesseorganisation for bilejere.

Husk refleksvesten
Det allervigtigste at huske er ifølge Allan Skov en vest med reflekser på, så andre bilister kan se dig når du står i vejkanten.

»I vintervejr som det her er det meget svært at blive set, især hvis det er mørkt og man har sort jakke på«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Derudover er det vigtigt at have en telefon med - og vel at mærke en, der er fuldt fungerende.

»Det er rigtig surt at sidde med en telefon uden batteri og være kørt fast i en snestorm, og batteriet løber hurtigere tør, når det er koldt«, siger Allan Skov.

Han anbefaler desuden, at man har nummeret til sin vejhjælp kodet ind på telefonen, så man ikke er afhængig af at få det af andre.

Brug måtter som skridsikkert underlag
Hvis man beslutter sig for at forsøge at få bilen fri, er det en god idé at have noget med, der kan lægges mellem bilens hjul og isen.

»Hvis der er plads i bilen er det godt at have noget grus med i bilen, så man kan smide det ind under dækkene og forsøge at komme fri«, fortæller Allan Skov.

LÆS ARTIKEL

Aske og tæpperester kan også bruges, og selv hvis man er en glemsom vinter-bilist, kan der være hjælp at hente.

»Hvis man er kommet af sted uden grus eller aske kan man bruge de måtter, der ligger i bunden af bilen. Man risikerer selvfølgelig, at de bliver ødelagt, men nogle gange er det det værd«, siger den tekniske konsulent.

Derudover skal man have en sneskovl med i bilen, så man selv kan forsøge at grave den fri, lyder det fra Allan Skov.

Hold varmen med soveposen

Hvis du kører så fast, at du er nødt til at vente på hjælp til at komme fri, er det vigtigt at have noget med, der kan holde dig varm.

»De fleste anbefaler at tage varme tæpper med, men det er en bedre idé med en sovepose. Den er betydeligt varmere, og det bliver meget hurtigt meget koldt i sådan en bil«, siger han.

LÆS ARTIKEL

»Soveposer kan ofte holde en varm selv i minusgrader, og det kan tæpper altså ikke«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce