Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sikker. Elbilen Renault Zoe, der kommer til Danmark i foråret, får topkarakter i crashtest.
Foto: FDM/Euro NCAP

Sikker. Elbilen Renault Zoe, der kommer til Danmark i foråret, får topkarakter i crashtest.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skulderklap til Skoda for høj sikkerhed

Den nye Skoda Octavia kan fås med særlige sikkerhedssystemer, som dog sikkert bliver dyre i Danmark.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Topkarakter og en stor bunke hæder – sådan slipper den nye Skoda Octavia fra en crashtest hos den uafhængige organisation Euro NCAP.

Bilen markerer sig dermed som en af de mest sikre på markedet.

Skoda Octavia klarer de normale discipliner i crashtesten til topkarakteren på de fem stjerner, men desuden hælder Euro NCAP ekstra hædrende omtale ud over Skoda Octavia på grund af en række sikkerhedssystemer i bilen. Disse systemer vil dog formentlig blive ekstraudstyr i Danmark, og man kan forvente, at de vil blive ret dyre.

LÆS ARTIKEL

Disse systemer gør følgende: Bilen bremser selv, hvis den kommer for tæt på en forankørende, ligesom ruderne automatisk lukkes og selerne strammes op, hvis en kritisk situation er på vej.

Desuden kan bilen give alarm, hvis føreren er på vej væk fra sin egen vognbane.

Sikkerhedssystemerne kendes dog også fra flere andre biler. Den danske repræsentant i Euro NCAP frygter dog, at Skodaens ekstra sikkerhed bliver forbeholdt de få:

»Systemerne er fuldt afgiftsbelagte i Danmark, og vi kan frygte, at det vil være begrænset, hvor mange der vil tilkøbe dem. Det er ærgerligt, men illustrerer behovet for en afgiftsomlægning. Vi har svært ved at se meningen i, at man i Danmark på den måde lægger afgifter på trafiksikkerhed«, siger Søren W. Rasmussen fra FDM.Tre andre biler blev også testet i denne omgang, og de fik også hver fem stjerner: elbilen Renault Zoe og to modeller fra Toyota, Auris og RAV4.

Renault Zoe har premiere i Danmark inden for et par måneder, og den har opnået et bedre resultat end en anden elbil fra Renault, nemlig Fluence, der måtte nøjes med fire stjerner. FDM glæder sig over, at en elbil også kan have et højt sikkerhedsniveau.

euroncap.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden