Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Navneleg. Skoda Rapid kommer i en ny version kaldet Spaceback, og det navn passer egentlig ikke så godt til bilens egenskaber.

Navneleg. Skoda Rapid kommer i en ny version kaldet Spaceback, og det navn passer egentlig ikke så godt til bilens egenskaber.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoda forvirrer sine kunder

Nyt modelnavn fortæller noget helt forkert om en bil, der er på vej til Danmark.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilkøbere kan få en slem skuffelse, hvis de tager navnet på en ny model fra Skoda for sit pålydende.

Sidst på året vil Skoda nemlig præsentere den nye Rapid Spaceback – altså en variant af den allerede kendte femdørs Rapid.

Når en bil hedder noget med ’Space’, betyder det som regel, at den er mere rummelig end originalen, men her hos Skoda har navnet den præcis modsatte betydning.

LÆS ARTIKEL

Rapid Spaceback er nemlig 18 centimeter kortere end den oprindelige Rapid, og bagagerummet skrumper derfor ret drastisk – fra 550 til 415 liter, men dermed skulle der stadig være plads nok til, at en familie kan tage alt sit grej med på weekend- og familieture.

Opgradering af kabinen
De første billeder tyder på, at Skoda har lyttet til kritikken af de billige materialer i kabinen i Skoda Rapid. Spaceback får andet – og formentlig forbedret sædebetræk – og måske er der også andre opgraderinger, så det hele kan tage sig en smule mere lækkert ud.

Indtil videre er det umuigt at vide, hvor prisen på den nye Rapid Spaceback ender. Da den har mindre plads end den oprindelige Rapid, burde den blive lavere, men Spaceback er samtidig en lidt mere eksklusiv bil med mulighed for bl.a. glastag, og det kan gøre det dyrere.

Skoda Rapid, der fås fra 179.000 kroner, er kommet under pres fra den stort set identiske søsterbil, Seat Toledo, som netop har haft danmarkspremiere.

Begge biler bygges hos Skoda i Tjekkiet, men Seat Toledo er 20.000 kroner billigere i basisversionen. Den mangler dog aircondition, som er standard i Skoda Rapid.

Seat Toledo vil formentlig også komme i samme version som Skoda Rapid Spaceback.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden