Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Succes. En Nissan Lead i Oslo, hvor den er ved at blive et særdeles almindeligt syn.

Succes. En Nissan Lead i Oslo, hvor den er ved at blive et særdeles almindeligt syn.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elbiler stormer frem i Norge, men kører i tomgang i Danmark

For anden måned i træk er en elbil mest solgte bil i Norge.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elbiler stormer frem i Norge, men kører stadig i slæbegear i Danmark. I Norge var en elbil den mest solgte bil i oktober. Det var Nissan Leaf med et salg på 716 biler (3.755 styk i løbet af i år indtil nu) – i september var en anden elbil, Tesla Model S, samlet den mest solgte bil i Norge.

I Danmark synes elbilerne at være lysår fra at opnå topplaceringerne i salgslisten. Den mest solgte bil i Danmark var VW Up med et salg på 893 styk. Den mest solgte elbil var Renault Zoe (16 styk), fulgt af Nissan Leaf (10 styk) og Tesla Model S (4 styk). Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

LÆS ARTIKEL

En af de elbiler, der er stor interesse for i Danmark netop nu, er Tesla Model S. Prisen på mindst 580.000 kroner afskrækker tilsyneladende ikke kunderne. I oktober blev det kun til 4 nye eksemplarer, men den danske chef for Tesla, Esben Pedersen, siger, at det ikke giver noget korrekt billede af efterspørgslen:

»Alle de biler, vi leverer nu, er bestilt for flere år siden. Vi sælger flere biler end nogensinde før, men leveringstiden er omkring et halvt år. Vores leveringer kan skifte meget fra måned til måned, idet bilerne sendes med tog og skib til Holland, hvor de typegodkendes. Hvor mange biler der havner i Danmark en given måned, afhænger af, hvilke flaskehalse vi møder undervejs«, siger Esben Pedersen til Politiken.

I år er der solgt 47 styk Tesla Model S i Danmark, og indtil videre er Nissan Leaf den mest solgte elbil herhjemme – i alt 153 styk.

Hos Nissan i Danmark har de ingen forestillinger om, at de kan efterligne den norske salgssucces, bl.a. fordi der er en række konkrete støtteforanstaltninger til elbiler i Norge:

»Elbiler kan køre i busbanerne, så man kommer meget hurtigere frem i tæt bytrafik. Desuden er der en lavere firmabilsbeskatning, når man kører elbil i forhold til en konventionel benzin- eller dieselbil«, forklarer Ann Strøby, pr-manager hos den danske Nissan-importør.

Inden for det næste halve års tid kommer der en række nye elbiler til Danmark: to fra VW, nemlig e-Up og e-Golf, og BMW er klar med i3. Den er ikke baseret på en af BMW’s nuværende modeller, men er en helt selvstændig konstruktion.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden