Elektrisk. Til sommer dukker Tesla Model S op som taxi i København og Aarhus.
Foto: Finn Frandsen

Elektrisk. Til sommer dukker Tesla Model S op som taxi i København og Aarhus.

Biler

Luksusbilen Tesla går ind på taximarkedet

Nyt projekt vil sikre kunderne en - lidt dyrere - eltaxi hver gang.

Biler

Slip for lyden af en hakkende dieselmotor, når du hopper ind i taxi – tag i stedet en lydløs og i øvrigt lynhurtig luksuselbil, når du har brug for at blive kørt fra A til B.

Den mulighed kommer i København og Aarhus fra denne sommer.

En flåde af Tesla Model S vil stå klar som taxi, og det er meningen, at det inden for 12 måneder skal blive til i alt 50 biler. Eller måske endnu flere, hvis der viser sig grundlag til udvide projektet til endnu mere af Danmark.

Ikke ved banegården eller lufthavnen

Dog vil man spejde forgæves efter en Tesla-taxi, hvis man prøver at praje den ved f.eks. Københavns Hovedbanegård eller ved lufthavnen i Kastrup.

LÆS ARTIKEL

Man vil heller ikke set den isvøbt reklamefolie, for Teslaen vil optræde helt diskret og den kan kun bestilles gennem appen Drivr – som også bruges til booking af normale taxier og i øvrigt også særlige Executive-taxier, som er en Mercedes S-klasse i limousineversion.

Det bliver lidt dyrere at køre i Tesla-taxi. Projektet er dog stadig så nyt, at der ikke foreligger præcise priser, men Nikolaj Køster medstifter af firmaet bag Drivr-appen siger:

»Vi skal til at finde ud af, hvad folk vil betale for at køre i Tesla-taxi. Prisniveauet vil ligge mellem normal taxi og Executive-taxien«, siger Nikolaj Køster.

Spørgerunde til kunderne

Det nye taxiselskab kører allerede nu nogle prøveture. Nikolaj Køster siger, at kunderne vil blive udsat for en lille spørgerunde:

»Den samlede pakke af, at der kommer en bil, når du har bestilt den i appen, at chaufføren smiler og holder døren, at der ikke er reklamer på bilen – er det noget, du er villig til at betale en lille smule ekstra for?«.

Det er et limousinefirma, der anskaffer Tesla-bilerne.

Andre taxiselskaber, bl.a. i Odense, har elbiler som Nissan Leaf i deres flåde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden