politi. Nordsjællands Politi har opklaret cirka 20 sager alene på baggrund af et direkte tip fra borgerne via sms Tryk Politi. Nu slutter 60 taxaer sig til.
Foto: FINN FRANDSEN

politi. Nordsjællands Politi har opklaret cirka 20 sager alene på baggrund af et direkte tip fra borgerne via sms Tryk Politi. Nu slutter 60 taxaer sig til.

Biler

600 taxaer skal forlænge lovens arm

27.000 borgere er tilsluttet. Nu udvider Nordsjællands Politi sms-ordningen.

Biler

Nordsjællands Politi udvider nu sms-ordningen og undertegner den første samarbejdsaftale med et privat firma med et formål at øge trygheden i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fremover vil også omkring 600 biler tilsluttet 4x48 TaxiNord modtage politiets meddelelser direkte på bilernes terminaler, når der er behov for at kigge efter forsvundne børn, bortgåede demente eller personer og biler som politiet mener kan sættes i forbindelse med indbrud og lignende.

I forvejen er 27.000 borgere i Nordsjælland tilmeldt ordningen heraf 12.000 medarbejdere i de 13 kommuner i politikredsen.

LÆS ARTIKEL

Tryk Politi er en sms-ordning, hvor Nordsjællands Politi sender en sms ud til de tilmeldte, når Nordsjællands Politi har brug for deres hjælp om en savnet borger, eller hvis der er tricktyve i et område.

»Vi kan se, at sms-samarbejdet med borgerne virker, og jo flere vi er med, jo bedre. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med TaxiNord, hvor vi får 600 par øjne mere til at holde øje overalt i kredsen på alle tidspunkter af døgnet«, siger politidirektør Finn Borch Andersen, Nordsjællands Politi.

Direktør for 4x48 TaxiNord Carsten Aaastrup forklarer, at samarbejdet lå lige for.

»Vi har valgt at indgå et samarbejde med Nordsjællands Politi, fordi vi ser det som en del af vores samfundsansvar at være med til at skabe tryghed for borgerne i det nordsjællandske, og vi har jo næsten konstant mere end 600 vogne på gaden. Desuden kører vi med over fire millioner passagerer om året, og dem har vi nu mulighed for at påvirke ret aktivt til at blive en del af Tryk Politi«, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi har opklaret cirka 20 sager alene på baggrund af et direkte tip fra borgerne via sms Tryk Politi. Dertil kommer mange flere opklarede sager som følge af et direkte tip, da borgerne også kan svare på smsŽen via 114 eller igennem Nordsjællands Politis facebook-side.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce