Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Carlos Osorio/AP (arkiv)/AP
Foto: Carlos Osorio/AP (arkiv)/AP

Defekt. Cadillac-biler fra forskellige årgange er omfattet af de seneste tilbagekaldelser fra General Motors.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rekord: Bilgigant er ude i tilbagekaldelse nr. 60 i år

I seneste runde af tilbagekaldelser skal General Motors have fat i mere end 717.000 biler.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt 60 gange i år har General Motors i USA kaldt biler tilbage til værkstederne, hvor de skal have udbedret større eller mindre fejl.

Og så mange tilbagekaldelser har en bilkoncern ikke tidligere foretaget på et år, skriver nyhedstjenesten Automotive News.

I alt 26 millioner biler er berørt af tilbagekaldelserne, langt de fleste i USA og Canada. Det kommer til at koste GM 1,2 milliarder dollars (ca. 6 milliarder kroner), men alligevel er GM en overskudsforretning for tiden.

Nu gælder det biler fra især 2010-2012

Den nyeste tilbagekaldelse dækker en række defekter i biler især fra 2010-2012. Det er biler, der for de flestes vedkommende ikke sælges officielt i Europa, men enkelte kan finde vej hertil via uofficielle kanaler.

LÆS ARTIKEL

General Motors er dog formentlig forpligtet til at udbedre fejlene også på biler, som de ikke selv har importeret til Europa.

En af defekterne ligger i en højdejustering af forsæderne i 414.000 biler som Chevrolet Camaro, Buick Regal (den amerikanske udgave af Opel Insignia) samt Cadillac SRX, alle bygget i årene mellem 2010 og 2012, skriver USA Today.

GM kender til én ulykke og tre kvæstede af denne årsag.

124.000 biler, bl.a. Chevrolet Silverado, Cadillac ATS og Buick Encore, kan have en fejl i konstruktionen af forsædet. Der er tale om en svejsning, der ikke er stærk nok, og i værste fald bliver sædet ikke holdt ordentligt fast.

GM kender ikke til ulykker i denne sammenhæng.

Blinklyset holder op med at blinke

120.000 Chevrolet Malibu og Buick Regal kan have et blinklys foran, der holder op med at virke. Men advarselslampen blinker helt normalt, så føreren får ikke noget varsel.

Desuden 57.000 Chevrolet Impala, en bil, der især sælges til udlejningsselskaber, opleve en fejl i servostyringen. Det vil betyder, at bilen bliver meget tung at styre.

GM kender til én ulykke, som dog ikke medførte kvæstede eller døde.

Den suverænt største tilbagekaldelse på over to millioner GM-biler skyldes en defekt tændingslås, der kan skifte til ’slukket’ under kørslen.

Samme fejl er nu konstateret hos en af konkurrenterne, nemlig Jeep. Næmrere bestemt over 700.000 eksemplarer af Jeep Commander og Jeep Grand Cherokee af lidt ældre årgange.

De skal derfor også på værksted.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden