Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

HIT. Fiat 500 er populær som leasinbil. Brugtkøbere kan gøre en god handel, når bilen skal sælges igen efter leasingperioden.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyre og billige biler sælger lige godt brugt

Der bliver solgt lige så mange Audi A6 som Fiat 500, når de optræder som brugte. Brugtkøberen kan med fordel holde udkig efter leasingbiler.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En stor, dyr bil, som der ikke sælges ret mange nye eksemplarer af, kan sagtens vise sig at blive en meget udbredt brugtbil.

Det viser en granskning af antallet af solgte biler på brugtbilsitet Biltorvet.dk. Her er antallet af solgte eksemplarer af den dyre Audi A6 stort set det samme som for den billige Fiat 500.

På Biltorvet.dk er der optalt ca. 1.100 solgte eksemplarer af både Fiat 500 og Audi A6 i første halvår af 2015. I samme periode blev der solgt 909 nye Fiat 500 og 565 stk. Audi A6 herhjemme.

Audierne er importeret fra Tyskland

Fra Biltorvet.dk har administrerende direktør Claus Nyboe et bud på det store antal af både Audi A6 og Fiat 500:

»De fleste Audi A6’ere er hentet fra Tyskland, hvor der har været et stort salg af denne model, og de er nu efter et par år eller tre attraktive at hente til Danmark. Det store antal Fiat 500 skyldes, at der blev leaset rigtig mange af dem i 2012. De blev leaset i tre år, og de biler kommer nu ud på markedet i stort tal«.

Claus Nyboe kan også give et tip til et par gunstige leasingbiler, der vil komme på markedet inden for det næste halve år, nemlig Peugeot 108 og 208.

I hvert fald 108’eren blev leaset med stor succes omkring årsskiftet 2014/2015, og det er biler, der kun skal køre et år hos den første leasingkunde. Claus Nybro forestiller sig, at 108’eren kan blive solgt som brugt for 65.000-70.000 kroner. Som ny har den kostet tæt på 100.000 kroner.

Dieselbil kan være ekstra billig

Mange familier går efter en stationcar i den klasse, der f.eks. omfatter VW Golf, Skoda Octavia og Opel Astra.

»Forhøjelsen af ejerafgiften på dieselbiler for nogle år siden har gjort det sværere for forhandlerne at få solgt de brugte eksemplarer. Og så kan man sikkert godt presse prisen lidt, hvis en forhandler er træt at have sådan én bil holdende alt for længe«.

De tre mest solgte biler i denne klasse, når man kigger på de brugte, er VW Golf, Ford Focus og Skoda Octavia. Og det er ikke importerede biler. De er solgt i Danmark som nye, mener Claus Nyboe.

Det er faktisk kun luksusbiler som Audi A6 og endnu større og dyrere modeller, der i vid udstrækning bliver importeret fra Tyskland og andre lande.

Vi nævner her de biler, der har været de mest solgte på Biltorvet.dk i første halvår af 2015 samt eksempler nogle af de mindst udbredte, som altså er sværere at finde for brugtbilkøberen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden