Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RACERSTIL. Denne særlige  Ford Mustang har en dosis Apollo-rumraket over sig.  Den såkaldte 'splitter' foran smager mere af racerbil end af rumskib.
Foto: Ford

RACERSTIL. Denne særlige Ford Mustang har en dosis Apollo-rumraket over sig. Den såkaldte 'splitter' foran smager mere af racerbil end af rumskib.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ford bygger en Mustang i stil med Apollo-rumskibene

En gang om året får Fords designere lov til at gå amok med helt en særlig Mustang.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Én gang om året er der dømt legestund for Fords designere i USA.

De får nemlig lov til at boltre sig med en specialudgave af den efterhånden ikoniske Mustang, og de har meget vidt spillerum til at skabe en helt speciel model.

Den skal kun bygges i ét eksemplar, og den bliver solgt til højstbydende på en auktion, og hele beløbet bliver doneret til velgørende formål.

En bil hvert år siden 2008

Denne designleg har stået på hvert år siden 2008, og temaet for de ombyggede Mustang-biler er altid noget med luftfart. Som regel i den militære genre, og det seneste eksemplar er inspireret af Apollo-rumprogrammet.

Apollo-versionen er baseret på nyeste generation af Ford Mustang, som for første gang nogensinde nu sælges officielt i Europa og dermed også Danmark.

De første danske kunder er netop nu meget tæt på at leveret deres nye bil.

Omfattende ombygning

Designerne har ikke pillet ved grundformen på Mustang, men de har tilføjet en del detaljer, der skal smage lidt af rumskib.

F.eks er bilens underside i mørke oplyst i et orange skær. Det skal illudere det lyshav, der opstår, når rumfartøjet genindtræder i Jordens atmosfære.

Bilen er lakeret i en særlig skinnende hvid og sort farve, som også skal smage af rumskib.

Både foran og bagpå er der seriøse spoilere, der er bygget af kulfiber – et let og stærk materiale, der også bruges i rumfarten.

Desuden er der godt med patriotiske USA-flag og emblemer, der gør det tydeligt for enhver, at denne Mustang er noget ganske specielt.

Solgt til langt over normalpris

Bilen bliver bortauktioneret 23. juli på flystævnet EEA Airventure Oshkosh i staten Wisconsin.

Sidste års specialdesignede Ford Mustang blev solgt for 200.000 dollars (1,4 millioner kroner). Den normale pris for denne Mustang i USA er 32.000 dollars (220.000 kroner).

I Danmark koster en Ford Mustang med V8-motor, som er den model, der er grundlaget for Apollo-projektet, 719.000 kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden