Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Audi
Foto: Audi

UDFORDRING. Audi vil gøre Tesla kunsten efter ved at bygge en luksuselbil med rækkevidde på over 500 kilometer.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elbiler fra Audi og Aston Martin skal gøre livet surt for Tesla

Nye luksus-elbiler på vej til køberne om 2-3 år.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bilmærker som Audi og Aston Martin vil ikke længere se passivt til, mens Tesla cementerer sit forspring inden for luksuselbiler. Både Audi og Aston Martin har varslet nye elbiler, der skal slå Tesla af pinden som producent af de hurtigste og mest kraftfulde elbiler.

Der er dog lige en hage: Der går i hvert fald to-tre år, inden rivalerne er klar med deres elbiler, og hvem ved, hvor Tesla er henne til den tid?

Aston Martin vil formentlig være først med en Tesla-udfodrer. Det sker i form af en eksisterende model, den firedørs sportslimousine, Rapide S, der ombygges til eldrift. I sin opbygning er Aston Martin Rapide til en vis grad samme biltype somm Tesla Model S, men ikke så praktisk anlagt. Teslaen kan have op til syv sæder – Aston Martin Rapide nøjes med fire.

Aston Martin lover følgende om den nye elbil: 800 hestekræfter og en rækkevidde på 320 kilometer. Det vil sige, at den har en håndfuld hestekræfter mere end den nuværende Tesla Model S, men noget kortere rækkevidde.

Aston Martin-chef Andy Palmer siger til Automotive News, at han regner med at bygge et par hundrede elbiler om året. Teslas nuværende salgstal er ca. 50.000 om året

Og prisen? Regn med omkring 2,5 millioner kroner for en eldreven Aston Martin. Det er uden afgifter og skal sammenlignes med de 901.000 kroner, som er prisen på Teslas topmodel i dag.

Audi kører over 500 km på el

Audi varsler også en ambitiøs elbil. Det sker med konceptbilen Audi e-tron quattro concept, der får premiere på den store biludstilling i Frankfurt i midten af september.

Det er en stor crossover lidt i stil med den nuværende Audi Q7, og den kan ende med at få navnet Q6. Der gisnes om en rækkevidde på over 500 kilometer, og det vil sige, at den kan slå Teslaens nuværende rækkevidde.

Audi har indtil videre ikke sagt noget om en pris på den kommende elbil, men den vil nok ligge tættere på Tesla end på Aston Martin.

På udstillingen i Frankfurt ventes Tesla at vise den nye Model X. Ligesom den kommende Audi er den bygget i crossover-stil med højst usædvanlige bagdøre, der åbner opad.

Tesla Model X er klar til salg i Europa i starten af 2016. Om den kommer til Danmark, afhænger af, hvad regeringen beslutter omkring afgifter på elbiler. Tesla i Danmark har tidligere sagt til Politiken, at salget af nye biler vil blive indstillet, hvis der kommer nævneværdige afgifter på elbiler.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden