Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

nyskabelse. Næste nyhed fra Tesla er Model X, der allerede er solgt til en del danske ejere. Denne model har altid firehjulstræk.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

nyskabelse. Næste nyhed fra Tesla er Model X, der allerede er solgt til en del danske ejere. Denne model har altid firehjulstræk.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tesla-ejere ramt af prisfald i stedet for profit

Netop nu er der usædvanligt mange næsten nye Tesla Model S til salg.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drømmen om en hurtig profit er erstattet af udsigten til prisfald, når det gælder luksuselbilen Tesla Model S.

Da regeringen sidste efterår varslede planer om at indføre registreringsafgift på elbiler, så det først ud til, at afgiften på Teslaen ville blive indført i ét hug, mens den på andre elbiler ville blive indfaset over fem år. Derfor så det ud til, at en Tesla ville stige til den dobbelte pris ved årsskiftet. Altså fra ca. en million kroner til omkring to millioner for den dyreste model.

Politiken har hørt om Tesla-ejere, der skyndte sig at få indkøbt en afgiftsfri bil med det formål at sælge den videre med klækkelig fortjeneste efter årsskiftet, når afgifterne skulle slå igennem. Teslaerne fik dog ikke det store prishop, da regeringen efter krav fra EU også måtte give Teslaerne en gradvis indfasning af afgifterne.

110 brugte Teslaer til salg

Lige nu er der usædvanligt mange næsten nye Tesla Model S til salg på det store brugtbilsite Bilbasen. Der er ca. 110 biler, og de er sat til salg til priser, der ikke vil give deres ejere nogen fortjeneste i forhold til det, de selv gav for bilen. Det nuværende store udbud af brugte Tesla-biler på Bilbasen/eBay medfører et pres på priserne og en længere salgstid. Det siger Bilbasens markedsanalytiker Jan Lang:

»Priserne på de brugte Tesla Model S, der er sat til salg på Bilbasen.dk, ligger lige nu ca. 15 procent under de priser, vi så på de brugte Tesla lige før nytår. Og vi kan se, at der er relativt mange biler fra andet halvår af 2015, der er sat til salg«.

Priserne på brugte Tesla været ude i en rutsjetur inden for de seneste måneder, for i november og december sidste år steg priserne på de brugte biler. Det var i den periode, hvor man forventede, at de nye Tesla ville blive meget dyrere efter nytår, og derfor var der åbenbart folk, der ville sikre sig en brugt Tesla, inden de blev for dyre.

Men har fra januar er brugtpriserne faldet igen, og det er også blevet sværere at sælge en brugt Tesla. Bilbasen har beregnet, at det tager 68 dage at få solgt en brugt Tesla. Tidligere tog det 55 dage. Bilbasen har dog også set, at en brugt Tesla blev solgt på bare én dag. Det har åbenbart været en bil, der passede præcis til køberens behov.

De brugte Tesla fra 2015 ligger typisk på priser mellem 700.000 og 900.000 kroner.

Prisfald vil fortsætte

Jan Lang fra Bilbasen tror, at prisfaldet på de næsten helt nye Teslaer vil fortsætte:

»Jeg er sikker på, at Teslaerne vil fortsætte med at falde i pris frem til påske. Der er solgt kolossalt mange biler sidste år, og det er sket på en præmis, der viste sig ikke at holde«, siger Jan Lang – og han henviser dermed til, at Teslaen ikke som først forudset ville havne på en pris på op til 2 millioner kroner.

Det var EU, der stoppede regeringens plan om, at dyre elbiler som Teslaen skulle tage hele afgiftsforhøjelsen i ét hug. EU krævede nemlig, at afgiften på Tesla også skulle indføres over en årrække. Derfor har den dyreste udgave af Tesla Model S i dag ikke en nypris på omkring to millioner kroner som først forudset, men på 1.190.907 kroner. Den er som andre elbiler belagt med 20 procent registreringsafgift fra i år.

Politiken har spurgt en række Tesla-ejere om, hvorfor de har sat deres næsten nye bil til salg. En af ejerne, Steen Clasen, vil sælge bilen for 875.000 kroner efter 9.000 kilometer:

»Vi er så begejstrede for vores Tesla, at vi har besluttet at skifte den ud med den nye model X, der er til 7 personer. Vi har været i Milano i vores Tesla og mange gange i Jylland«.

En anden Tesla-ejer siger som begrundelse for at sælge en kun få måneder gammel Tesla, at den føles meget stor, når man kører med den i byen.

Næste udspil fra Tesla bliver Model X, som har særlige ’falkevingedøre’, altså døre, der åbner opad. Den kommer til Danmark i løbet af foråret eller starten på sommeren. Den danske pris på Model X er endnu ikke offentliggjort.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden