Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Super-Porsche udsolgt på 30 sekunder

Porsche 911 R er dårligt nok nået frem til forhandlerne endnu, men sælges allerede til femdobbelte priser.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En efterhånden klassisk film om amerikanske biltyve med Nicolas Cage i hovedrollen hedder ’Gone in 60 seconds’ (Væk på 60 sekunder, red.). Nu kan Porsche lave en film med titlen ’Gone in 30 seconds’, for så hurtigt er det tilsyneladende gået med at få solgt 991 eksemplarer af en specialmodel, nemlig Porsche 911 R, der netop har haft premiere på biludstillingen i Genève.

Det tyder på, at det var en premiere uden noget egentligt formål, for alle biler er for længst solgt til trofaste kunder hos Porsche. Det skriver de tyske bilblade Auto Bild og Auto Motor Sport, men Porsche selv har ikke bekræftet det.

Det er Auto Bild, der skriver, at alle biler blev revet væk på 30 sekunder, da det blev muligt at bestille den. Starten på salget er formentlig foregået i fortrolighed mellem trofaste kunder og Porsche, så det har ikke været alle og enhver, der har haft en mulighed for at købe en ny Porsche 911 R.

Ferrari vælger også selv kunderne

Ferrari gør det samme med de mest eksklusive biler. Her inviteres de mest trofaste kunder til at købe bilen, og de forpligter sig til ikke at sælge den videre med det samme, hvilket ellers kunne give en gedigen fortjeneste.

Den regel har Porsche åbenbart ikke gennemtrumfet over for sine 911 R-kunder. De første brugte eksemplarer er nemlig allerede på tyske brugtbilsites. Det vil sige – bilerne er slet ikke produceret og leveret til den oprindelige kunde endnu. I Tyskland er grundprisen på en Porsche 911 R 190.000 euro (ca. 1,4 millioner kroner), men der er to biler til salg til hhv. 745.000 euro og 1,2 millioner euro.

I det sidste tilfælde vil ejeren afstå bilen til oktober, og så må den næste ejer finde sig i, at den har kørt 4.000 kilometer. Han er muligvis villig til at gå ned til 1 million euro, men så heller ikke lavere, skriver Auto Motor und Sport.

I Danmark er Porsche 911 R prissat til 3,6 millioner kroner.

Porsche 911 R er en ret spartansk indrettet. Der er hverken navigation eller aircondition, men R’et står også for Racing, og derfor skal den være så let som muligt. Der er 500 hestekræfter fra den turboløse boxermotor, og som noget usædvanligt for en supersportsvogn fås Porsche 911 R udelukkende med manuelt gear.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden