LIVSVÆRK. Stefan Wolffbrandt har samlet på biler af mærket Austin i 32 år. Nu er de solgt. Her sidder han i en Austin 10 fra 1932.
Foto: Campen Auktioner

LIVSVÆRK. Stefan Wolffbrandt har samlet på biler af mærket Austin i 32 år. Nu er de solgt. Her sidder han i en Austin 10 fra 1932.

Biler

Samsøs museum med Austin-biler solgt for 846.000 kroner.

Den nye ejer af Austin-museet vil tillade andre mærker at komme ind. Museet bliver mere tilgængeligt for publikum.

Biler

Samsø beholder sin store attraktion på bilområdet, som fremover vil blive mere synlig end i de seneste år. Det store Austin-museum, som omfatter 47 biler af det engelske mærke samt et ukendt antal effekter, der også har med Austin at gøre, er netop solgt på auktion for 846.000 kroner, og den nye ejer vil bevare museet på Samsø.

Dermed siger den hidtidige museumsejer, Stefan Wolffbrandt, farvel til sit livsværk, som har har opbygget gennem 32 år. Han er udelukkende gået efter biler af mærket Austin – dog med et enkelt eksemplar af den nært beslægtede Morris – samt bøger, plakater og legetøjsbiler.

De seneste år har museet været lukket. Det var en stor regning fra Skat, der fik Stefan Wolffbrandt til at lukke museet, og inden auktionen havde han en idé om, at det måske kunne blive solgt en stor dansk forlystelsespark eller måske til udlandet.

Museet bliver i bygningerne

Er du tilfreds med prisen?

»Ja, det er jeg, men jeg ville selvfølgelig gerne have haft 1,5 millioner, tre millioner, fem millioner... Men det er en investor, der har købt museet, som skal blive i bygningerne. Men det ændres fra et rent Austin-museum til et bredere bilmuseum. Den nye ejer vil beholde de bedste af mine biler og så udvide med andre mærker. Han har vist selv en lille samling af biler og kan selvfølgelig købe flere til samlingen«, siger Stefan Wolffbrandt.

De seneste år har museet kun været åbent efter aftale. Gæsterne har været bilklubber og andre særligt interesserede, der inden deres besøg på Samsø har kontakter Stefan Wolffbrandt og dermed fået adgang til museets Austin-samling.

Nu er planen, at museet skal have helt regulære åbningstider, og det vil formentlig ske fra påske næste år. Stefan Wolffbrandt selv vil muligvis have en vis tilknytning til museet, men han har ikke tænkt sig at blande sig ret meget i den nye ejers dispositioner.

Er der er en enkelt bil, du holder særligt meget af?

»Ja, min første bil. En sort Austin A35 fra 1957«.

Salget af museet foregik via en netauktion hos Campen Auktioner. Her er pr-ansvarlig Annette Kjær godt tilfreds med udfaldet af auktionen:

Svært at sælge et helt museum

»Men det har været en lidt svær auktion, for det er meget specielt at skulle sælge et helt museum, hvor køberen skal aftage det hele. Det kan afholdt nogle fra at byde«, siger hun.

I weekenden havde Campen Auktioner en række specialbiler til salg på auktion. Her blev der solgt en Porsche 356 for 850.000 kroner – altså samme pris som for hele Austin-museet.

I flere uger op til salget af Austin-museet lå højeste bud omkring 300.000 kroner. Budgivningen tog for alvor fart i den sidste halve time inden afslutningen onsdag kl. 20, og det var tydeligt at se, at der var flere parter, der prøvede at overbyde hinanden. 846.000 kroner blev altså det endelige bud fra den køber, der indtil videre ønsker at være anonym.

Det menes, at der også var interesserede købere fra England, Austin-mærkets hjemland.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden