Skrump. Peugeot 208 er mindre end sin forgænger. Designet er også blevet mere afdæmpet.
Foto: Jens Dresling

Skrump. Peugeot 208 er mindre end sin forgænger. Designet er også blevet mere afdæmpet.

Bilanmeldelser

Biltest: Slankekur gør Peugeots nyeste godt

Peugeot 208 er veloplagt og økonomisk. Ikke alle de nye designløsninger er dog lige vellykkede.

Bilanmeldelser

Der er røget et pænt antal kilo af vægten og kappet seks centimeter af længden, og dermed er den nye Peugeot 208 en mere væver sag end forgængeren, Peugeot 207.

På andre måder er den nye 208 også skrumpet i forhold forgængeren, f.eks. når det gælder kølergrillen, som i Peugeots tidligere designsprog begyndte at antage næsten faretruende dimensioner.

Nu er ’gabet’ mindsket, og hele bilen er præget af stramme, rene linjer, men de bagerste stolper er dog udformet på en måde, så de stjæler ganske meget udsyn skråt bagud.

LÆS OGSÅ I storfamilien Citroën/Peugeot er det som regel Citroën, der står for det sprælske og Peugeot, der står for det mere afdæmpede. På ét punkt har Peugeots designere fået lov til at trylle i den nye 208: Instrumenterne, der er placeret, så man kigger på dem hen over rattet. Til gengæld sidder rattet meget lavt, og for Lørdagslivs vedkommende er placering af rat, instrumenter og sæde helt perfekt. Det har vi ikke altid kunnet sige om en Peugeot, men her fungerer opsætningen fint. Fint design og en rodebutik Instrumenterne har et meget fint og tydeligt design, og speedometret er suppleret af en digital fartviser, der med store tal serverer hastigheden lige i synet på føreren. Der er dog ingen garanti for, at denne usædvanlige placering af instrumenterne passer til alle – det bør mulige købere tjekke ved en grundig prøvekørsel.

En anden ny detalje er mindre vellykket. På midterkonsollen sidder en 7-tommers farveskærm, som styrer radio og musikvalg. Den styrer også en computer med beregninger på brændstofforbrug etc. samt navigation, hvis bilen er udstyret med det.Det er en slem rodebutik, som vi efter en uges prøvekørsel slet ikke var fortrolige med. Noget så simpelt som at skifte fra en radiostation til en anden kræver adskillige klik, samtidig med at man kigger på skærmen. Det stjæler opmærksomhed, som hvis man sendte en sms fra telefonen.

At styre musikken fra en iPhone, som tilkobles via et usb-stik, er heller ikke nemt. I hvert fald skal der bladres frem og tilbage mellem adskillige menuer, og det forekommer umuligt at gøre det under kørslen.

Forsæderne er ret bløde, men velformede. De understøtter dermed bilens komfortable natur. Affjedringen er nemlig også til den bløde side.

Diesel med godt overskud

Her har vi fat i en 1,6-liters dieselmotor med 92 hk, og den sætter særdeles godt skub i den 1.265 kg tunge bil. Denne dieselversion vejer i øvrigt 120 kg mere end den mindste benzinudgave. Det er nok i benzinudgaverne, at man kan notere det største vægttab i forhold til 207’eren, men selv om 208’eren med 1,6-liters dieselmotor ikke er en fjervægter, er den kvik og let at kaste rundt i snævre kurver.

Motoren giver også et fint overskud til hurtige overhalinger, og på motorvej går den ubesværet fra 90 til 130 km/t., uden at der er behov for at geare ned. Der er også kun fem til rådighed – et 6. gear ville klæde bilen, for det kunne dæmpe omdrejningerne og motorlyden ved hurtig kørsel.Gearskiftet er typisk Peugeot: lidt løst og slattent i bevægelserne. Det hjælper dog lidt, at gearknoppen er fikst udformet med en beklædning af nopret kunststof, som i det mindste betyder, at man har et godt greb om den. Stop-start-systemet fungerer noget nær perfekt. Det stopper motoren, allerede inden bilen er standset på vej mod en lyskurv, så de sidste 10-15 meter ruller man med slukket motor. Og der opstår ikke den mindste rystelse, når motoren starter igen.

I denne dieselversion er Peugeot 208 ikke den billigste i sin klasse, men god komfort, smarte designløsninger og en veloplagt motor betyder, at den alligevel godt kan hævde sig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce