Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Malerisk. Søren Pedersen er som en dygtig maler, når der gælder farver og komposition, når han skaber sit værk, lød rosen fra en af dommerne.
Foto: Joachim Adrian

Malerisk. Søren Pedersen er som en dygtig maler, når der gælder farver og komposition, når han skaber sit værk, lød rosen fra en af dommerne.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3. pladsen: Sørens altan er vild, skør og skøn

41-årige Søren Pedersens blomstrende altan i Valby fik en 3. plads i DM i altankasse. Den lille sydvendte altan giver sosu-assistenten maksimal glæde hele året.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Min hængende have’ kalder Søren Pedersen sin lillebitte blomstrende altanhave. Og sandt er det, at især tallerkensmækkerne her midt på sommeren slet, slet ikke kan holde sig inden for den lille altans afgrænsende mål, men i rask trav er på vej ned mod underboens altan.

Altandommer Dorthe Kvist mener, at »altanen er et sandt festfyrværkeri, som man bliver glad helt ned i knæene af at se på«, og Søren Ryge Petersen var ikke længe om at konstatere, at denne var den smukkeste af alle i DM-konkurrencen.

Altanen er et sandt festfyrværkeri, som man bliver glad helt ned i knæene af at se på.

Den 41-årige nyuddannede sosu-assistent fra Roskildevej i Valby har boet i sin lille lejlighed i 15 år, og i al den tid har den sydvendte altan mod gården sammen med musik og sang været hans store interesse.

»Man kan sige, at musikken bringer mig glæde, og min have bringer mig fred«, siger den entusiastiske altanejer, der arbejder på et bosted for psykiatripatienter.

LÆS ARTIKEL

Altanen rummer både stauder og sommerblomster samt et lille akacietræ, som står midt for. Søren Pedersen går sidst på vinteren i gang med at få overblik over, hvad der har overlevet vinteren, og planlægge, hvad der skal sås og plantes. Han skønner, at der er over 80 slags planter fordelt i potter og kasser på den diminutive altan.

»Jeg bruger mange timer hver dag på at pille, vande og nusse på altanen«, fortæller Søren Pedersen, som erkender, at han ikke kan overskue hele haven fra indersiden af altanen, hvor et springvand i dagens anledning giver ekstra liv.

»Så er jeg nødt til at gå ned i gården for at se, hvor der trænger til at blive ryddet op«, siger han.

Sommerferie er der ikke noget, der hedder, for blomsterne skal vandes mange gange om dagen, når det er sommer. Og når der vandes på 2. sals-altanen, drypper det ofte hos underboen, men det er hun slet ikke ked af, bedyrer Søren Pedersen.

»Hun er også begyndt at have mange flere planter på sin altan. Jeg tror, jeg har inspireret hende«, griner han.

Dommernes begrundelser

Dorthe Kvist: Tredjepræmien går til Søren. Hans altan er på engang vild og skør og meget, meget skøn. Her er ufortyndet haveglæde i stride strømme. At Søren har arbejdet på sin altan i 15 år og prioriterer at bruge så meget tid på den, vidner om uspoleret haveglæde og en bevidsthed hos Søren om alt det gode, altanen giver tilbage. Jeg kan særligt lide den symmetri, han har valgt at arbejde med på de få kvadratmeter. Søren Ryge Petersen: Sørens altan er simpelthen den smukkeste! Man tager en firkant og dekorerer den med blomster, og det kan gøres på alverdens måder. Søren har ramt noget fint og elementært med sit valg, når det gælder farver og komposition. Som en dygtig maler med sit lærred. Desuden har han været længe om det. Har ikke købt planter for tusind kroner. Det tager flere år at få blomstrende kongelys f.eks.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden