Altankasse. Tæt på 60 altanejere deltog i konkurrencen om at vinde DM i altankasse. Læs videre og se hvilken plads denne blomstrende og  farverige altan fik.
Foto: Joachim Adrian

Altankasse. Tæt på 60 altanejere deltog i konkurrencen om at vinde DM i altankasse. Læs videre og se hvilken plads denne blomstrende og farverige altan fik.

Bolig

DM i altankasse kårer sine vindere: Store havedrømme på små arealer

DM i altankasse er afgjort, og i dag præsenterer vi nummer 2 og 3. Næste weekend afslører vi vinderen.

Bolig

Tæt på 60 altanejere fra hele landet sendte billeder ind til DM i altankasse – flere havde mere end en altan – så der var nok at se på for de to dommere, havedesigner Dorthe Kvist og haveskribent Søren Ryge Pedersen, da de mødtes for at votere.

LÆS ARTIKEL

For hvem skulle nu have troet, at få kvadratmeter balkon kan indrettes, bruges og præsenteres så forskelligt! Og have så stor betydning for ejernes livskvalitet.

Dommernes kriterier
Selv om Søren Ryge Petersen fra start bekendtgjorde, at han ville gå efter stor frodighed, var det ikke en enkel sag at afgøre, hvornår det var frodigt nok.

Og selv om Dorthe Kvist havde bedyret, at der gerne måtte tænkes »ud af boksen« og være spiselige afgrøder på altanen, hvornår var det så utraditionelt og kreativt nok?

Ansvarsbevidsthed var et af de kriterier, dommerne vedtog at gå efter for at finde en fællesnævner. At altanerne blev dyrket med blik for ikke kun at tage sig ud i forsommeren. At der var tænkt over tingene. At altanen havde betydning for ejeren.

»For enhver kan jo gå ud og købe en masse planter og putte i potter – det er ingen kunst«, som Søren Ryge Petersen udtrykte det.

De tre vindere

At det blev netop de tre altanejere, der denne og næste lørdag præsenteres som mestrene, stod dog hurtigt klart efter den første gennemgang af altanerne. De to dommere havde begge, uden at tale om det, markeret lige præcis de tre altaner.

Her var altaner, der ramte dommerne fysisk. En grøntsagshave, der går lige i maven, den smukkeste blomstersymfoni, som man kan blive ved at kigge på, og så danmarksmesteren – som vi præsenterer i næste uge – med hele sit haveliv lagt i to små altaner. Det greb dommerne om hjertet.

LÆS OGSÅ

At der foregår så meget have højt oppe over jorden, glædede i det hele taget begge dommere.

»Det har været dejligt, inspirerende og livsbekræftende at se, hvor store havedrømme der kan udleves på så få kvadratmeter«, lyder det fra Dorthe Kvist.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce