0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det bliver grøn jul i det bæredygtige brombærhus

Signe Wennebergs bor i et bæredygtigt FSC-certificeret træhus. Her er julemaden lokal og fællesskabet nydes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Signe Wenneberg
Foto: Signe Wenneberg

Bæredygtigt. Signe Wenneberg nyder fællesskabet og livet på landet i sit FSC-certificerede træhus.

Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bolig
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvis man nu krydser Bulderby med Wham, så har man billedet – plus-minus-firser-frisurer i snehytte-videoen – af, hvordan vores ’Last Christmas’ var. Første jul i Brombærhuset var helt eventyrlig. Landlig og eventyrlig. Vi hørte julemusik og havde ild i pejsen og bagte pladevis af brune kager og så ’Love Actually’ for fjortende gang og fik tømmermandsramte venner på besøg, og der duftede så dejligt af træhytte og jul og appelsinskaller kastet på flammer.

Juleaften gik jeg ud sent og kneb mig selv i armen under stjernerne, der er så tydelige her, hvor der ikke er gadebelysning. Til venstre Honninggården. Tværs over Fogedgården. Til højre Rabarbergården. Under Karlsvognen og Mælkevejen.

Jeg betragtede huset udefra. Et lille lysende luftskib af træ svævende på pæle over jorden. Min Noahs ark i klimakrisen. Jeg følte mig som verdens heldigste under stjernerne. I juledagene gik alle vi naboer på visitter hos hinanden og traskede i gummistøvler over markerne med lommelygter.

Der var lange plankeborde fyldt med julemad og lokalt producerede øl, postej lavet ud af de lam, der havde gået på marken hele sommeren (mens vi byggede), der var fisk fanget i det kolde Kattegat, æg fra hønsene, ost fra gården med de røde køer og henkogte kirsebær og syltede brombær fra min have. Ud på natten hentede vi forsyninger hos hinanden, spillede kort og drak sjatter.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter