Bolig

9 lamper til din bolig

Ligesom resten af boligmoden stikker lampemoden i mange forskellige retninger. Så vælg bare det design, der taler til dit hjerte ... og din pengepung.

Bolig

Genfødt klassiker

Verner Pantons strandskallampe fra 1964 med navnet Fun er for nylig blevet opdateret med et messingstel udviklet i samarbejde mellem Verpan og Pantons enke, Marianne. Skallerne er nu som dengang forarbejdet i hånden.

Højde: 38 cm, diameter: 57 cm. Pris: 8.950 kr.

www.verpan.com

Metallakering

Swirl er navnet på lampen med de svungne lameller, der fordeler lyset i rummet. Lamellerne er kobberlakeret på oversiden og får designet til at falde godt ind i tidens metaltrend.

Fås i flere størrelser – her ses medium (40 diameter). Pris: 3.795 kr.

www.leklint.dk

Velbygget fuglerede

Designeren bag Flacopendant 2 kalder selv sine lamper for 100 procent håndlavede og miljøvenlige og anbefaler, at du kun sætter led-pærer i det fugleredeagtige design. Det er i hvert fald en lampe over spisebordet med 100 procent personlighed.

Diameter: 50 cm. Pris: 3.400 kr.

www.flacodesign.dk

Til gulv, loft, bord og væg

Arigato hedder en nyere lampeserie til gulv, loft, bord og væg. Designet er råt, industrielt og tidløst på én gang. Modellen fås i sort og hvid.

Her ses en vægmodel med en diameter på 22 cm. Pris: 1.999 kr.

www.lysmesteren.dk

Tegneseriekylling

Den tyske designduo Kasch Kasch var inspireret af Calimero, den lille tegneseriekylling med en æggeskal på hovedet, da de tegnede lampen Cap. Skærmen er justerbar og kan dirigere lyset i forskellige retninger.

Cap fås i flere farver, højde: 50 cm, diameter: 28 cm. Pris: 2.599 kr.

www.normanncopenhagen.com

Budgetvenlig enkelhed

Klassisk bordlampe med et eksklusivt strejf af messing. Kan drejes i alle tænkelige retninger og passer til stort set alle indretninger.

Højde: 19 cm. Pris: 299 kr.

www.ikea.dk

Lysende origami

Papirlampen Klimoppe Chestnut er fra hollandske Studio Snowpuppe og bliver ikke mindre legende af de mange friske farver, som modellen laves i.

Diameter: 28 cm, længde på vægarm: 40 cm. Pris: 1.320 kr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

www.whatwedo.dk

Nu med terrakotta

Jordfarver og især brændt terrakotta er hot i indretningen, og en lampe i lermaterialet med titlen Flame er ingen undtagelse. Designet er spansk, og modellen fås i tre forskellige former og størrelser. Indersiden er i øvrigt hvidmalet, så lyset reflekteres.

Pris: 1.790 kr.

www.noesdesign.com

Lys i keramikken

Billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen lavede sidste år en serie keramiske bordlamper med unikke glasurer, der nok mere skal ses som kunstobjekter end som lyskilder – prisen taget i betragtning.

Priser fra 16.500 kr.

www.thearpartment.dk

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce