Sygdomsfremkaldende. Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes.
Foto: LÆRKE POSSELT

Sygdomsfremkaldende. Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes.

Forsikring

Her er boligkøbernes værste mareridt

Skimmelsvamp, et hus der synker og råd i træværk er frygtens top tre.

Forsikring

Af alt det, der kan gå galt, efter man har overtaget et hus, er skimmelsvamp boligkøbernes værste mareridt.

Det viser en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk, hvor næsten to ud af fem svarer, at skimmelsvamp vil være den værste opdagelse, efter de har overtaget deres nye bolig.

Forsikringsslagsmål

»Skimmelsvampen kan trives mange steder i boligen, hvor der er fugtigt, og det er uden tvivl udsigten til at udbedre skaderne og muligvis forsikringsslagsmål mellem hus- og ejerskifteforsikringsselskaber, der får et flertal til at pege på skimmelsvampen som den værste overraskelse«, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

LÆS ARTIKEL

Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes. I modsætning til andre svampearter nedbryder skimmelsvamp ikke det materiale, den vokser på.

Men har den bredt sig, kan man risikere, at det ikke er nok at vaske ned og tørre ud - så må man udskifte dét materiale, skimmelsvampen har siddet på.

Næst efter skimmelfrygten kommer bekymringen for, om huset begynder at synke på grund af blød undergrund.

Hver fjerde af brugerne på boligsiden.dk bekymrer sig for, om deres nye hus skulle begynde at synke.

Samtidig har boligejerne også udviklet en større respekt for vand- og kælderskader. Hver tiende frygter en oversvømmet kælder.

»De ting, huskøberne frygter mest, er de skader, der kan blive dyrest at få udbedret, og som kan have de mest uoverskuelige konsekvenser for boligen og sundheden. Svamp, et hus, der synker, og råd i træværk er frygtens top tre, og først derefter kommer skader som oversvømmelse i kælderen, revner i muren og utætte vinduer, som køberne vurderer, er lettere at gøre noget ved«, siger Birgit Daetz.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce