Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sygdomsfremkaldende. Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes.
Foto: LÆRKE POSSELT

Sygdomsfremkaldende. Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes.

Forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er boligkøbernes værste mareridt

Skimmelsvamp, et hus der synker og råd i træværk er frygtens top tre.

Forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Af alt det, der kan gå galt, efter man har overtaget et hus, er skimmelsvamp boligkøbernes værste mareridt.

Det viser en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk, hvor næsten to ud af fem svarer, at skimmelsvamp vil være den værste opdagelse, efter de har overtaget deres nye bolig.

Forsikringsslagsmål

»Skimmelsvampen kan trives mange steder i boligen, hvor der er fugtigt, og det er uden tvivl udsigten til at udbedre skaderne og muligvis forsikringsslagsmål mellem hus- og ejerskifteforsikringsselskaber, der får et flertal til at pege på skimmelsvampen som den værste overraskelse«, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

LÆS ARTIKEL

Skimmelsvamp kan gøre mennesker og dyr syge og skal fjernes. I modsætning til andre svampearter nedbryder skimmelsvamp ikke det materiale, den vokser på.

Men har den bredt sig, kan man risikere, at det ikke er nok at vaske ned og tørre ud - så må man udskifte dét materiale, skimmelsvampen har siddet på.

Næst efter skimmelfrygten kommer bekymringen for, om huset begynder at synke på grund af blød undergrund.

Hver fjerde af brugerne på boligsiden.dk bekymrer sig for, om deres nye hus skulle begynde at synke.

Samtidig har boligejerne også udviklet en større respekt for vand- og kælderskader. Hver tiende frygter en oversvømmet kælder.

»De ting, huskøberne frygter mest, er de skader, der kan blive dyrest at få udbedret, og som kan have de mest uoverskuelige konsekvenser for boligen og sundheden. Svamp, et hus, der synker, og råd i træværk er frygtens top tre, og først derefter kommer skader som oversvømmelse i kælderen, revner i muren og utætte vinduer, som køberne vurderer, er lettere at gøre noget ved«, siger Birgit Daetz.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden