Urter. Alt på Vibeke Thomsens altan på Frederiksberg er spiseligt, på nær tre bambusser og det roser dommerne.
Foto: Privatfoto

Urter. Alt på Vibeke Thomsens altan på Frederiksberg er spiseligt, på nær tre bambusser og det roser dommerne.

Haven

Seks altaner får dommerros

De tre vinere i DM i Altan er ikke de eneste, der fortjener ros, mener dommerne.

Haven

Tjeks konkurrence, DM i altankasse, er afgjort, og i dag præsenterer vi vinderen samt nogle af de altaner, der høstede anerkendende dommerord. Nummer 2 og 3 blev afsløret sidste lørdag.

Ekstra plads

Louise og Niels Kjøngsdal har indrettet en omfattende køkkenhave på deres altan på Amager.

Mellem tagets to kviste har de opsat en bænk med flere sektioner hylder og opnået cirka 7 meter ekstra bed, og det får ros af dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge Petersen: »En fin, pladsbesparende løsning«. Næste år håber parret at kunne opføre et drivhus på det skrå tag.

LÆS ARTIKEL

Gåpåmod

Det er Lina Manderssons første sæson med altanhave, og hun har sået og plantet alverdens afgrøder uden at vide, hvad det kastede af sig. »Måske skulle jeg have læst grundigt op på det, inden jeg gik i gang«, skriver altanejeren fra Frederiksberg.

»Men det er dejligt, når nogen har mod og bare kaster sig ud i det«, lyder det fra dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge Petersen om altanen. Begge har talt op til seks squashplanter, og det giver sikkert afgrøder nok, vurderer de, til at forsyne hele ejendommen fra en bod i gården.

Lodret frodighed

Vin, rododendron, auberginer og et væld af blomster gror på Erikka S. Bahnsens altan på 5. sal på Nørrebro. Der er også plads til et fuglebad og en lille ’bed & breakfast’ for mariehøns på altanen. Altanen fremhæves af dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge Petersen for indretningen med den mangfoldige brug af klatreplanter.

Dristigt

»Denne lille sag på 1,5 x 2,5 meter med masser af grønt bryder så dejligt i den grå beton«, skriver Stig Mønster fra Valby. Med vin, solsikker og gulerødder på altanen er der både til gaden og ganen, og dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge Petersen kalder det »dristigt« at bryde ud af det grå på den måde.

Spiselig

Alt kan spises på nær tre nye bambusser, skriver Vibeke Thomsen, hvis altan ligger på Frederiksberg. »Konceptet er eat-your balcony, grønt med grønt på«. Dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge Petersen fremhæver altanen som »en god, spiselig altan«.

Vinterhave

Hvad kan klare vinterfrosten, når lejligheden ikke er stor nok til opbevaring af altanplanterne? Bente Flinker fra Vesterbro pakkede sine potter ind i bobleplast og gav dem strikkede huer på, og alt overlevede den kolde vinter.

»En meget kreativ vinterløsning«, sagde dommerne Dorthe Kvist og Søren Ryge, som også fremhævede Bente Flinkers minigræsplæne i en balje, der bruges som fodskammel om sommeren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden