0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spørg Søren Ryge: Figentræ får to hold frugt

Søren Ryge besvarer spørgsmål om det derude. Denne gang om et figentræ.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Haven

Børge: Jeg er den lykkelige ejer af et figentræ, der har haft en svær start på 4-5 år, hvor jeg flere gange har tænkt, at det vist aldrig bliver som dem, jeg ser på Bornholm. Nu har det med årene alligevel vokset sig stort og livskraftigt, og hver sommer forsyner det familien med et tocifret antal kilo velsmagende figner. Når efteråret kommer, står det tilbage med et stort antal små figner i valnøddestørrelse som på billedet. Mit spørgsmål er: Vil det gavne træets vækst og måske øge dannelsen af nye figner, hvis jeg plukker de små figner af nu, eller skal jeg blot lade dem sidde? Tidligere år har jeg ladet dem sidde. ​


Søren Ryge Pedersen: Heldige mand! Du bor et sted, hvor den eksotiske figen trives og endda bærer kilovis af frugter. Tillykke med det. Men også lidt undren: Hvorfor gør du dig overvejelser om pasning og pleje af dit figentræ, når det så tydeligt klarer sig fint helt af sig selv? Helt spontant vil jeg sige, at du da ikke skal gøre noget som helst andet end at glæde dig, og desuden har jeg aldrig selv haft figentræer i den størrelse. De gange, jeg har forsøgt, er de frosset væk i løbet af få år.​​

Men jeg har da både hørt og læst om figner. At de har en lidt mærkelig frugtsætning, fordi de gør det to gange om året. De sikre frugter udvikles først på sommeren på de nye skud og modner om efteråret. Men sidst på sommeren udvikles der et nyt hold frugter. De bliver ikke ret store og sidder i bladhjørnerne hele vinteren. Hvis vinteren er hård, falder de af. Hvis den er mild, begynder de at vokse allerede om foråret og modner sidst på sommeren. De siges at give den bedste kvalitet.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere