0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spørg Søren Ryge: Hønsene er vilde med skvalderkål

Søren Ryge besvarer spørgsmål om udeliv. Denne gang er det om høns og hakket kål.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kim Agersten/POLNATURE
Arkivfoto: Kim Agersten/POLNATURE

Hønsene går ikke selv efter skvalderkålen, men bliver det serveret fintsnittet, kaster de sig over den lækre salat.

Haven

Otto: I vores baghave har vi syv prægtige hønsedamer gående af racen faverolles – de er meget snakkesalige, tillidsfulde og sjove. De lægger mellem 4 og 7 æg hver dag og bliver 1 år gamle til sommer. Vi har selv ruget dem i en rugemaskine og har således været tæt på dem, lige siden de kom ud af ægget. Når vi kommer ud til dem i gården, ses deres prægning på mennesker ret tydeligt – der er gerne 3-4 af dem, som straks sætter sig i parringsvillig position – det skal lige nævnes, at vi ingen hane har, så de har ingen erfaring med hanen.

Hvis de er heldige, får de et lille klap på ryggen, som de ser ud til at nyde.

Noget helt andet: Det er sjovt at eksperimentere med deres foder – de er ikke særlig kræsne og stort set altædende: korn naturligvis, orme, biller, bænkebidere, insekter i det hele taget, majs fra dåse som lækkerbisken, grønkål i bundter og jordnødder. Vores seneste påfund er ret sjovt: Vi har masser af skvalderkål i haven, og hvis man samler en god håndfuld, et tykt bundt af stængler med både blade og rødder, tager det med til huggeblokken og med den fine lille skarpe økse finsnitter kålen, så skal I bare se løjer. Hønsene kan simpelthen ikke vente på at få det serveret, og vi skal sådan passe på, at vi ikke hugger tæerne eller for den sags skyld knoppen af hønsene og dermed får udført en præmatur ufrivillig slagtning, for de hopper simpelthen op på huggeblokken og går i lag med kålen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts