0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ryges brevkasse: Hvem graver i min indkørsel?

Søren Ryge svarer på spørgsmål fra læserne. Denne gang om en hærget indkørsel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Foto: Jens Hedegaard
Foto: Foto: Jens Hedegaard
Haven

Jens Hedegaard: Sommerhusgrunden ligger i et naturpræget, ret vildtvoksende område ved Ordrup Næs, hvor grundene er store, og de plejede arealer er begrænsede. Vi har naturligvis et godt tilkørt ankomstareal, hvor græsset har været klippet i årtier. I går morges var et større område, omkring 25-30 kvadratmeter, præget af, at nogen/noget havde rodet rundt i de øverste 2-4 cm og efterladt små huller og opkradset jord og små stykker græstørv og -klumper. Hvad kan det have været, og har vi en chance for at overvære det ske igen?

Søren Ryge Petersen: Jeg er temmelig sikker på svaret. Der må være masser af larver i jorden det pågældende sted – det ser også ud, som om græsset er gået ud. Det er larver af gåsebiller eller stankelben, der har ædt græssets rødder, og det er krager eller råger, der har opdaget det og har holdt festmåltid. En lille flok, gætter jeg på, som er landet tidligt om morgenen, mens I sov, og har gennemsøgt arealet med deres kraftige næb i jagten efter de fede larver. Stære og solsorte gør det samme, men laver ikke så store huller i jorden.

Jeg kan ikke love, at fuglene kommer igen og fortsætter. Men hvis de gør, skal I bare sidde helt stille inde i huset og kigge på, hvor effektive den slags fugle er, når de skal finde føde. Det er meget underholdende.


Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts