0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Søren Ryge: Sådan dyrker du den perfekte grønkål

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Let. Ifølge Søren ryge så hører grønkål til de nemmeste af alle grøntsager.

Søren Ryge
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Søren Ryge
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Grønkål hører til de nemmeste af alle grøntsager. Man sår eller planter dem om foråret og høster dem om efteråret, og så længe der stadig er friske blade. I modsætning til de fleste andre grøntsager bliver den nemlig ved med at gro, indtil frosten sætter en stopper for væksten. Selvfølgelig angribes den af diverse skadedyr, men det gør alle kålplanter. De emsige haveejere beskytter med sprøjtning eller lignende. Vi andre ta’r chancen og bruger det, der kommer. LÆS ARTIKEL Det med de visne blade er uundgåeligt, især hvis grønkålen er plantet tidligt. Så har den lang vækstsæson, og når bladene har fået en vis alder, gider de ikke mere. De ældste visner og falder af, hvilket er helt naturligt.






Processen fremskyndes, hvis planterne mangler vand og næring i løbet af sommeren. Så er det også helt naturligt, at de reserverer energien til den fortsatte vækst i toppen.

Mit råd – hvis du vil have perfekte grønkål – er derfor, at du planter dem sent, engang i maj. Eller simpelthen sår dem på blivestedet i maj, hvilket er uhyre nemt. Så har du smukke, friske grønkål til efteråret. Vi spiser jo alligevel ikke grønkål om sommeren, når vi har alt det andet, vel!

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere