Skud. Valnøddetræet har i dag flere stammer, formentlig resultatet af en fældning. Privatfoto

Skud. Valnøddetræet har i dag flere stammer, formentlig resultatet af en fældning. Privatfoto

Søren Ryge

Ryges brevkasse: »Fældede træer kan skyde igen«

En læser gør opmærksom på, at beskårede og fældede træer kan komme igen med flere stammer.

Søren Ryge

Eva Lous:

Jeg har de sidste lørdage læst om valnøddetræer og sender et par billeder af vores træ. Som du kan se, er ’stammen’ mange stammer. Selv har jeg en teori om, at træet på et tidspunkt er blevet fældet, har skudt fra stammen og har sat mange nye stammer.

Træet blev beskåret for to år siden – det var vores naboer, der bad om det, så de kunne sælge deres hus med havudsigt! Det var dog en kort fornøjelse – havudsigten altså, for træet er skudt i vejret, så det igen har samme højde som før beskæringen.

Søren Ryge Petersen:

Tak for brevet. En understregning af sidste lørdags påmindelse om, at man ikke behøver at fjerne roden, når et træ af en eller anden stormfuld grund er kommet til skade og har mistet toppen.

Det bedste ved brevet er dog den om naboen og havudsigten. Den er en absurd besættelse i Danmark og har mange gode træers liv på samvittigheden.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Søren Ryge, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce