Foto: BORBERG THOMAS
Energi

Læserne: Vi gider ikke slukke lyset

Sluk lyset-initiativet lørdag aften får ikke den store opbakning hos tjeks læsere.

Energi

Da vi bad , følte mange sig også kaldet til at kommentere initiativet, der skal få os til at slukke for lyset i en time lørdag aften.

»Først af alt synes jeg, det er en fuldstændig latterlig kampagne med sluk lyset i en time«, skriver en læser, der ligesom hovedparten er mere end skeptisk over for initiativet.

En anden anbefaler ligefrem, at vi skruer op for størmforbruget på anden vis:

»Jeg vil opfordre alle miljøbeviste danskere til at tænde tørretumbleren, affugteren og vaskemaskinen i den time, hvor lyset slukkes. På den måde opvejes det udnødvendige energispild, der opstår, når kraftværkerne ellers må smide energien ud af skorstenen i en time«.

Forureningen rykker bare til udlandet

Flere er også i tvivl om, hvad det nytter at spare på strømmen her i landet, hvis de sparede penge bliver brugt på at købe varer, som er fremstillet i for eksempel Kina. En skriver:

»Det lyder måske sygt for nogen, men jeg sparer ikke på noget. Al sparet CO2 sendes jo videre til Afrika eller et andet land, der så kan bruge det til at producere varer til Vesten under kummerlige og kritisable forhold«.

Der er dog også nogle, som beredvilligt giver deres spareråd videre:

Et uldtæppe og lunt tøj i stedet for god varme i stuen er et af buddene. Flere er også gået over til en kombination af cykel og offentlig transport i stedet for bil, og der er vist ikke mange, der stadig lader vandet løbe, mens de børster tænder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden