Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at der også i danske etageboliger er et stort potentiale for energibesparelser.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt vvs sparer mest energi

Nyt energirigtigt vvs sparer hvert år boligejerne for energi svarende til forbruget i 30.000 parcelhuse.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyinstallerede energirigtige fyr, termostater, solvarmeanlæg og varmepumper bidrager med større energibesparelser end de danske energiselskaber og fjernvarmeselskaber tilsammen.

Det fremgår af beregninger lavet af Tekniq, der er installatørernes brancheorganisation.

Besparelserne svarer til, hvad 30.000 parcelhuse forbruger på et år.

Beregningerne fra Tekniq viser, at de samlede energibesparelser ved installatørernes arbejde hos private boligejere hvert år sparer energi svarende til 1,7 petajoule (PJ). Det samlede danske netto-energiforbrug var i 2004 646 petajoule.

Udover besparelserne på 1,7 PJ kommer energibesparende installationer i kommuner og virksomheder.

Bidrager mere end energiselskaberne »Beregningerne viser, at installationsbranchen bidrager mest til energibesparelser i Danmark. De 1,7 petajoule er langt mere end de 1,4 petajoule, som for eksempel elnetselskaberne eller naturgas- og fjernvarmeselskaberne i fællesskab bidrager med«, siger administrerende direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen.

Installatørerne mener, at der kan opnås endnu større energibesparelser.

En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut viser, at der i danske parcelhuse er et sparepotentiale på 10,3 petajoule. I række- og kædehuse kan der spares 2,8 og i etageejendomme er potentialet for energibesparelser 2,2 petajoule.

Tal fra private boliger

Beregningerne baserer sig på de gasfyr, oliefyr, varmepumper og solvarmeanlæg, som installatørerne hvert år enten udskifter eller nyinstallatører ude hos boligejerne.

Regner man derudover de besparelser med, som installatørerne gennemfører i kommuner og i private virksomheder, bliver den realiserede energibesparelse større.

TEKNIQ vil i april og maj gennemføre en kampagne, der skal få flere private boligejere, offentlige bygningsejere og private virksomheder til at investere endnu mere i energirigtige løsninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden