Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Knap hver tredje dansker prioriterer nyt badeværelse eller køkken. Kun fire procent vil hest hulmursisolere, når boligen skal forbedres. Godt 200.000 danske huse er ikke hulmursisolerede.
Foto: MARTIN LEHMANN

Knap hver tredje dansker prioriterer nyt badeværelse eller køkken. Kun fire procent vil hest hulmursisolere, når boligen skal forbedres. Godt 200.000 danske huse er ikke hulmursisolerede.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligpulje støtter ikke isolering

Boligejerne får nul klimaeffekt ud af boligforbedringspuljen, fordi den går til nye køkkener, mener Det økologiske Råd.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke afsat penge til tilskud til isoleringsmaterialer i den boligforbedringspulje på halvanden milliard kroner, som er til behandling i Folketinget og ventes at træde i kraft efter påske.

Det betyder, at flest boligejere vil sætte arbejder i gang, som er »synlige« og kan vises frem, og det betyder i mange tilfælde nye køkkener og nyt bad.

Dermed vil muligheden for en klimaeffekt i de tilskud, der gives til boligforbedringer, blive sat over styr, mener Det Økologiske Råd.

»Helt vanvittigt« »Og det er helt vanvittigt«, siger formanden, Christian Ege, til Politiken/Tjek.

»Hvordan de har fået den tanke at udelade isoleringsmaterialer fra listen over materialer, man kan få tilskud til, det fatter jeg ikke«, siger han.

En stor del af omtalen af boligforbedringspakkens tilskud har handlet om energiforbedringer i de eksisterende boliger, men om det bliver til virkelighed stiller Christian Ege et stort spørgsmålstegn ved.

Ganske vist kan man få tilskud til arbejdslønnen, når der skal isoleres, men materialerne er der ikke penge til. Ønsker man sig derimod et nyt køkken er der tilskud til både løn og materialer.

Ingen klimaeffekt
»Vi ved i forvejen fra undersøgelser, at boligejere har større lyst til at bruge penge på synlige forbedringer som nyt køkken eller bad, og jeg frygter, at der med den nuværende sammensætning af forslaget vil ske det, at de fleste vil sætte arbejder i gang, som ikke har nogen som helst klimaeffekt«, siger han.

I forvejen har Det Økologiske Råd udtrykt utilfredshed med, at ikke hele renoveringspakken handlede om energi-renovering.

Rådet får indirekte opbakning i en undersøgelse blandt 1.100 danskere, som FDB Analyse står bag i i medlemsbladet Samvirke.

Her fremgår det, at danskerne hellere vil imponere naboerne med et nyt badeværelse eller køkken end forbedre huset med hulmursisolering, som sparer energi.

Kun 4 procent vil hulmursisolere

Knap hver tredje dansker prioriterer nyt badeværelse eller køkken. Kun fire procent vil helst hulmursisolere, når boligen skal forbedres.

Godt 200.000 danske huse er ikke hulmursisolerede. Husejerne her kunne spare mange penge på varmeregningen hvert år ved at isolere . Se også

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden