Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra i dag kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkere, men du kan først søge tilskud til arbejdet efter påske.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Fra i dag kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkere, men du kan først søge tilskud til arbejdet efter påske.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Gør din boligrenovering klimavenlig

Klimavenlige renoveringer tjener sig ind på få år med tilskuddet fra staten. Renoveringspuljens hjemmeside er åbnet.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du kan gøre både klimaet og din pengepung en stor tjeneste, hvis du vælger at søge om renoveringstilskud til energi-venlige forbedringer af din bolig.

Guiden her viser vej til de besparelser, som du kan opnå.

Netop nu er det blevet muligt at gå ind på siden boligforbedringer.dk for at se, om du kan søge om tilskud til renovering af din bolig ud af den nye pulje på 1,5 milliarder kroner. Du kan dog først søge efter påske.

Tilskuddet kan i nogle tilfælde næsten halvere din tilbagebetalingstid på investeringen.

Det fremgår af beregninger, som firmaet Miljøbyg har lavet for Politiken/Tjek.

Hvis du for eksempel bor i et typisk hus fra 1974 på 140 kvadratmeter, hvor loftet er isoleret med den tids standard på 100 mm Rockwool bats, vil du kunne betale investeringen til et lag isolering på ekstra 250 mm miljøvenligt papirgranulat tilbage på fire år og tre måneder.

Fem år uden tilskud Uden renoveringstilskuddet vil tilbagebetalingen være på fem år.

Udover tilskuddet vil efterisoleringen betyde en årlig besparelse på varmeregningen på 3.800 kroner om året - også efter at investeringen er tilbagebetalt.

Den samlede pris er 20.000 kroner, men med tilskud vil den typisk komme ned på 17.000 kroner.

Kun 50 mm isolering bag radiatoren
I samme hus er der 11 vinduer med radiatorer under, og her er isoleringen kun 50 mm tyk. En efterisolering vil samlet koste 8.000 kroner men 5.500 kroner med den nye renoveringspakke.

Det betyder, at tilbagebetalingstiden bliver cirka tre år mod fire år uden tilskud, og den årlige besparelse på varmeregningen på 1.800 kroner vil fortsætte også efter de tre år.

Hvis du samtidig skifter alle dine vinduer og terrassedøre fra 1974 ud med to lags energi a + glas, vil du spare 3.400 kroner om året på varmeregningen.

8.000 kroner i renoveringstilskud
Investeringen koster 30.000 kroner, men du slipper med 22.000 kroner på grund af tilskuddet og reducerer dermed tilbagebetalingstiden fra otte-ni år til seks et halvt år afhængigt af, hvilke verdenshjørner vinduer og døre vender.

Der er nemlig større fordel ved sydvendte vinduer, idet de to lags vinduer har ventiler både foroven og frneden, som leder den varme luft direkte ind i boligen, når solen har varmet luften op til 23. grader.

Også udskiftning af opvarmningskilde fra olie til gas er en stor fordel med de nuværende priser, har Miljøbyg regnet sig frem til i et andet villaeksempel.

Fra oliefyr til gaskedel
En stor villa i Charlottenlund brugte for 70.000 kroner olie om året til opvarmning og varmt vand. En udskiftning til en gaskeddel sparede i sig selv 24.000 kroner årligt på varmeregningen.

Den samlede pris for udskiftningen lød på 75.000 kroner, men renoveringstilskuddet fik regningen ned på 52.000 kroner, og det reducerede samtidig tilbagebetalingstiden fra tre til to et halvt år.

Spar 6.000 årligt på hulmur

I et tredje eksempel blev en murermester villa i Humlebæk hulmursisoleret med papir granulat i cirka 120 kvadratmeter væg i en hulmur, der er otte-ni cm tyk.

Prisen er samlet 28.000 kroner, og varmebesparelsen er 6.000 kroner om året.

Det giver en tilbagebetalingstid på fem år uden renoveringstilskud og fire år med tilskud.

(Opdateret 8. april 15.20)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden