Foto: RASMUS BAANER
Energi

Spar penge med den bedste varmepumpe

Hold sommerhuset frostfrit med en energimærket varmepumpe, der er tre gange så effektiv som elpaneler.

Energi

Nu får forbrugerne hjælp til at finde rundt i junglen af varmepumper og vælge de mest energirigtige typer til sommerhuset.

Fire varmepumper har indtil videre fået Elsparemærket og lever dermed op til Elsparefondens krav til energieffektivitet. Pumperne er oplagte til at installere i sommerhuset, hvor mange har dyre elpaneler eller elradiatorer i dag.

»Elpaneler er den mest ineffektive måde at varme et hus op på, og derfor vil ejerne af Danmarks cirka 230.000 sommerhuse kunne spare store penge ved at installere en varmepumpe i stedet. De er tre gange så effektive«, siger projektleder Michael Reuss fra Elsparefonden.

Energivenlig er lig med kvalitet Indtil nu har fire varmepumper opnået Elsparemærket til brug i sommerhuset. Electrolux har fået godkendt 2 varmepumper, mens Sanyo og Toshiba hver har en model med Elsparemærket på listen.

»For at blive godkendt skal pumperne leve op til strenge kvalitetskrav, så forbrugerne er også sikret en god pumpe, hvis de vælge en med energimærket på«, siger Michael Reuss.

Han ved, at andre firmaer er på vej med flere varmepumper, der skal kunne godkendes til brug i sommerhuset.

Frostfrie huse koster dyrt

Mange sommerhusejere vil gerne holde huset frostfrit vinteren over, blandt andet fordi de bruger huset i weekenderne.

»Vi vil ikke fraråde forbrugerne at varme op, for det kan heller ikke betale sig at varme et helt koldt hus op. Men skal man holde en vis varme i huset vinteren over, kan varmepumpen spare en mange penge«, siger Michael Reuss.

Læs mere om varmepumper i sommerhuset her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden