Hvis strømmen fra vindmøller skal udnyttes bedst muligt, bør prisen på el fra møllerne svinge, mener klima og energiminister Lykke Friis (V).
Foto: PER FOLKVER

Hvis strømmen fra vindmøller skal udnyttes bedst muligt, bør prisen på el fra møllerne svinge, mener klima og energiminister Lykke Friis (V).

Energi

Minister: Elpriser skal svinge med vinden

Klima- og energiminister Lykke Friis baner vejen for en ny beregning af el-priserne.

Energi

Prisen på el skal i fremtiden svinge, afhængigt af hvor hurtigt vindmøllerne snurrer.

Det mener klima- og energiminister Lykke Friis (V), der netop har fået udarbejdet en rapport om dynamiske tariffer, skriver dagbladet Børsen.

»En af de afgørende udfordringer ved fremtidens elsystem er at finde ud af, hvordan vi får det maksimale ud af vores fluktuerende vindenergi. Og rapporten foreslår, at man i stedet for en gennemsnitspris skal tage den pris, det koster at sende strømmen igennem nettet den næste time. Derfor går jeg nu i gang med at se på hvilke ændringer af den nuværende lovgivning, det vil kræve«, siger Lykke Friis til Børsen.

LÆS ARTIKEL

Klimaministeren vil ikke sætte årstal på, for hvornår det er nødvendigt at give forbrugerne incitamenter til at bruge el, når det er billigst, for det afhænger af, hvor hurtigt elbiler og varmepumper bliver udbredt i almindelige hjem.

Varmepumper og elbiler gør elprisen vigtig
Heller ikke Dansk Energi vil sætte en dato på, hvornår de dynamiske tariffer skal være en realitet.

LÆS ARTIKEL

»Det skal ske, i takt med at elbiler og varmepumper vinder indpas. For det giver kun mening for private elforbrugere med et stort elforbrug, men dem får vi formentlig mange flere af. Hvis en husstand både får installeret en varmepumpe og investerer i en elbil, vil et elforbrug på eksempelvis 4000 kWh blive tredoblet«, siger afdelingschef Jens Madsen fra Dansk Energi.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden