Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: FRANDSEN FINN
Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oliefyrstilskud samler støv i statskassen

Kun halvdelen af 400 millioner kroners pulje til udskiftning af oliefyr er brugt

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8.420 oliefyrsejere har søgt om tilskud til at skifte til en mere miljøvenlig opvarmning.

Dermed er under halvdelen brugt af den såkaldte oliefyrspulje eller skrotningsordning med 400 millioner statskroner næsten seks måneder efter puljens start.

Det skriver ErhvervsBladet.

Resultatet vækker ikke begejstring hos installatørforeningen Tekniq, som står bag den aktuelle opgørelse.

»Der kunne selvfølgelig være et større træk på puljen, og der er brug for mere markedsføring. Vi vi selv gøre noget og så gerne, at andre også gør noget for at gøre ordningen mere synlig«, siger direktør Niels Jørgen Hansen til ErhvervsBladet.

LÆS ARTIKEL

Puljen blev vedtaget sidste efterår og sat i gang 1. marts for at give en håndsrækning til den historisk trængte bygge- og anlægsbranche - og samtidig forbedre miljøet.

Oliefyrspuljen var et supplement til den halvanden milliard kroner store renoveringspulje, som blev åbnet i foråret 2009 for at modvirke finanskrisen og hjælpe byggebranchen. Dén pulje blev bestormet af interesserede.

LÆS ARTIKEL

Ejere af oliefyr kan få 10.000-20.000 kroner i tilskud for at gå over til fjernvarme, jordvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller solvarme, altsammen opvarmningsformer der udleder mindre CO2 end de klassiske oliefyr.

Dem er der stadig omkring 280.000 af, selv om Danmark har et udbredt fjernvarmenet, som dækker 62 procent af boligerne.

Forventningen var at få udskiftet op imod 30.000 oliefyr, og Tekniq spåede i marts i år, at puljen nok ville blive tømt i løbet af seks-ni måneder.

LÆS ARTIKEL

»Da puljen blev lanceret i foråret, var folk nok optaget af noget andet end at varme huset op, det er lettere at tænke på varme i efteråret«, siger Niels Jørgen Hansen.

Tekniq søsatte ved puljens start en kampagne, hvor 140.000 boligejere fik materiale og oplysninger om nærmeste installatør. Nu vil organisationen slå yderligere på tromme for ordningen, men har ikke fastlagt nærmere, hvordan det skal ske.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden