Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Alle oliefyr og naturgasfyr skal udfases inden 2050, og fra 2015 skal det være ulovligt at installere nye oliefyr, foreslår regeringens klimakommission.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Alle oliefyr og naturgasfyr skal udfases inden 2050, og fra 2015 skal det være ulovligt at installere nye oliefyr, foreslår regeringens klimakommission.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klimakommission: Ingen nye oliefyr efter 2015

Efter 2015 skal det ikke være lovligt at installere nye oliefyr.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Varmepumper og fjernvarme skal i vid udstrækning erstatte de eksisterende oliefyr og naturgasfyr i danske boliger inden 2050, og fra 2015 skal det være forbudt at installere nye oliefyr.

Sådan lyder en af anbefalingerne i Klimakommissionens rappport, som bliver offentliggjort i dag.

I rapporten fremhæves det, at der allerede i dag i mange tilfælde er god brugerøkonomi i at omstille fra individuelle oliefyr til varmepumper, og i den forbindelse vil et forslag om at øge afgifterne på fossilt brændstof gøre det til en endnu bedre forretning af skifte til varmepumpe.

DOKUMENTATION: Læs Klimakommisionens rapport 'Grøn energi' her(åbner som pdf)

»Manglende information om og tiltro til, at prisen på olie vil stige, kan alligevel få nogen til at investere i nye oliefyr. Da nye oliefyr har lang levetid, er det ikke hensigtsmæssigt, at der efter en given dato installeres nye oliefyr«, hedder det i rapporten, som foreslår et stop for installation af nye oliefyr i løbet af fem år fra nu.

Også naturgasfyr skal udfases inden 2050, fordi Klimakommissionens overordnede opgave har været at finde energikilder, som ikke er afhængig af hverken kul, olie eller naturgas. Men rapporten sætter ikke dato på, hvornår det sidste naturgasfyr skal installeres.

LÆS ARTIKEL Fire gange så mange vindmøller i 2050

Men rapporten siger, at de naturgaskunder, der har tilslutningspligt til naturgas, skal løses fra den forpligtelse for at gøre det nemmere at skifte til en anden energiform.

For at forhindre, at private husholdninger i stor stil blot omlægger deres oliefyr og naturgasfyr til biobrændselsfyr, hvor brændslet er afgiftfrit (brænde, flis, briketter mv.) foreslås det i rapporten, at der kan gives tilskud til installering af varmepumper, og/eller at der indføres afgift på biobrændsel..

LÆS ARTIKEL

Anlægstilskuddet kune fremskaffes ved at reducere el-afgiften til varmepumperne, så elforbruget til pumperne bliver ligestillet med afgifterne på biobrændslet.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden