Foto: JENS DIGE
Energi

Energitilsynet tvinger priserne på el ned

Elselskaberne skal skære i deres indtægter. Det giver kunderne billigere el

Energi

Elnetselskaberne har samlet set fået besked på at skære 117 millioner kroner i deres indtægter næste år. Det sikrer de fleste steder lidt lavere elpriser.

Energitilsynet har givet hovedparten af landets elnetselskaber pålæg om at skære ned på deres indtægter.

Selskaberne skal skære to procent af den i alt omkring syv milliarder kroner store indtægt i de 93 transformatorforeninger, distributionsselskaber og regionale transmissionsselskaber.

Besparelsen for forbrugerne er dog relativ lille i forhold til prisstigninger, som man som forbruger vil opleve som følge af blandt andet de stigende grønne afgifter.

LÆS ARTIKEL

Kun otte af de 93 selskaber slipper helt for at blive pålagt indtægtsreduktioner, fordi de er meget effektive.

Elsektor har ingen konkurrence

Energitilsynets mulighed for at pålægge selskaberne at nedsætte priserne er indført, fordi der mangler konkurrence på elnetforsyningen, som selskaberne er ene om i deres områder. Siden 2007 har Energitilsynets såkaldte indtægtsramme sparet forbrugerne for 359 millioner kroner.

LÆS ARTIKEL

Brancheforeningen Dansk Energi glæder sig over, at Energitilsynet også konstaterer, at danske elnetselskaber er blandt de tre mest forsyningssikre i verden.

Den sikkerhed opgør Dansk Energi til, at danske elforbruger har strøm i nettet i 99,996 minutter om året.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce