Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Man kan selv regne den mere nøjagtige prisstigning ud ved at forhøje det afgiftsbeløb, der står på deres årlige varmeregning med 4,2 procent.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fjernvarmen stiger en hund eller to

Fjernvarmeværkerne kritiserer regeringen: Ny afgift modarbejder klimaindsatsen.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finanslovforliget kommer til at koste landets 1,6 millioner fjernvarmeforbrugere skønsmæssigt mellem 100 kroner og 200 kroner ekstra på årsafregningen.

Det er konsekvensen af, at regeringen og forligspartierne, DF og Kristendemokraterne, forhøjer afgiften på overskudsvarme fra kraftvarmeværkerne, oplyser konsulent i Skat, Jens Holger Helbo Hansen.

De omkring 200 kroner vil være afgiftsforhøjelsen for den almindelige husejer.

Lejlighedsbeboere med mindre opvarmningsbehov slipper mellem to tredjedele og halvt så billigt.

Folk kan selv regne den mere nøjagtige prisstigning ud ved at forhøje det afgiftsbeløb, der står på deres årlige varmeregning med 4,2 procent, oplyser konsulenten.

LÆS ARTIKEL

Også forbrugerne hos barmarksværker, der er naturgasfyrede, bliver ramt af afgiftsforhøjelse, oplyser han. Hovedparten af de omkring 80 barmarksværker med 18.000 forbrugere fyrer med naturgas.

Fjernvarmeselskabernes organisation, Dansk Fjernvarme, kritiserer kraftigt, at regeringen og forligspartierne sætter afgiften i vejret på kul-, olie- og gasforbruget til den varme, der produceres samtidig med elektricitet.

Det strider imod anbefalingerne fra regeringens Klimakommission om at bruge afgiftsomlægninger til at fremme energieffektiviseringer ved, at folk opgiver deres oliefyr eller individuelle naturgastilslutning, indvender Dansk Fjernvarme.

LÆS ARTIKEL

»Vi sætter kraftvaremefordelen over styr. Altså den fordel vi har ved at udnytte brændselet dobbelt. Det er et helt forkert skridt væk fra det klimavenlige«, siger Dansk Fjernvarmes direktør, Jørgen G. Jørgensen.

Finanslovaftalen opererer med en samlet merindtægt for statskassen på 110 millioner kroner i gennemsnit per år. Men det er udjævnet over meget lang tid. Næste år vil merindtægten være på hele 195 millioner kroner, oplyser Skats konsulent.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden