Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Højere oliepriser rammer øger varmeregningen med tusinder af kroner hos famlier, som bruger fyringsolie
Foto: THOMAS BORBERG (arkivfoto)

Højere oliepriser rammer øger varmeregningen med tusinder af kroner hos famlier, som bruger fyringsolie

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oliebranchen advarer: Varmeregningen eksploderer i år

Forvent næsten 5000 kroner ekstra i varmeregning, hvis du har et oliefyr.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når oliepriserne stiger, rammer det andre end bilisterne. Familier, som varmer huset op med oliefyr, kommer også til at mærke prisstigningerne.

Det er faktorer som de hårde vintre i USA og Europa, der sammen med stigende efterspørgsel i Asien og urolighederne i Nordafrika fører til højere oliepriser, forklarer Bruno Helboe, som er direktør i Q8 Directe.

Og det får stor betydning for danskere, der opvarmer deres hjem med oliefyr.

»En gennemsnitsfamilie skal i år regne med en meromkostning på omkring 4700 kroner sammenlignet med sidste år«, siger han

Dyrere fremover Ifølge Bruno Helboe skal familier, som opvarmer huset med oliefyr, samtidig forvente en større varmeregning fremover.

LÆS ARTIKLEN

»Der er en del oliereserver, som man ikke kan udvinde, fordi teknologien er dyr at bruge, og det bliver mere og mere interesseret for firmaerne at gøre det, desto højere oliepriserne bliver, men umiddelbart ser priserne ikke ud til at blive mindre«, siger han.

Hos Q8 regner man med, at en gennemsnitsfamilie bruger cirka 2500 liter fyringsolie om året.

Spar på forbruget

Hos Energi og Olieforum (EOF), som er brancheorganisation for olie og benzinselskaberne i Danmark, vurderer man også, at en ekstraregning på 4700 kroner for vinterens varmeforbrug er et realistisk scenarie.

»Det bliver dyrere at varme sit hus op, sådan som oliepriserne ser ud netop nu, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at prisen bliver lavere. Vi kan kun opfordre til, at man følger vores råd til, hvordan man kan spare på olien og dermed varmebudgettet«, siger Peter Stigsgaard, direktør i Energi- og olieforum.

Han anbefaler blandt andet termostater og automatisk varmestyring, der kan spare helt op til 10-20 procent på varmeforbruget.

LÆS MERE

EOF forklarer også prisstigningerne med blandt andet den folkelige opstand og uroligheder i Mellemøsten, som leverer det meste af verdens råolie samt en stigende efterspørgsel i Kina, der også er med til at presse råolieprisen i vejret.

Der er oliefyr i godt 300.000 boliger i Danmark, ifølge EOF.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden