Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLSESEN
Foto: PETER HOVE OLSESEN
Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny hjemmeside tester dit energiforbrug

Nyt website gør det muligt at trimme el- og varmeregningen bedst muligt.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være svært at vide, hvor det er lettest at spare på varmeregningen. Det bliver imidlertid muligt at finde ud af med nogle få oplysninger på den nye webtjeneste goenergi.dk, som lancerers tirsdag.

Her er det muligt at få råd og vejledning om sin boligs energiforbrug, som du selv indtaster, forklarer Christians Lüders, kommunikationschef hos Go’ Energi, en uafhængig instans under Klima- og Energiministeriet.

»Du kan på få minutter få et overblik over, hvor udfordringerne ligger og hvor der skal sættes ind, hvis du vil gøre energiforbruget mindre. På mindre end en time kan du virkelig komme i bund, men det behøver ikke være på én dag«, siger Christians Lüders.

For nørder og nybegyndere

Websitet bygger på oplysninger fra bygnings- og boligregistret (BBR) og Kort- og Matrikelstyrelsen og er samtidig lavet sådan, at brugerens bolig kan sammenlignes med andre boliger. Og hvis man ikke lige kan huske ens varmeregning, kan man vælge mellem et højt, mellem eller lavt forbrug, som er typisk for din bolig, forklarer Christians Lüders.

LÆS ARTIKLEN

»Det vil altid være godt, hvis brugeren har en varme- og en elregning klar, men hvis du har en fornemmelse af det, kan du altid vende tilbage«, siger han.

Ifølge ham behøver den enkelte boligejer ikke have voldsom forstand på sin bolig, men det er en fordel at kende lidt til sin bolig. Man kan samtidig oprette en profil på boligtjek.dk, hvis man har lyst til at følge sin målinger over tid.

»Nogle enkelte ting kan blive lidt tekniske, men generelt behøver du ikke være en byggeteknisk ekspert. Man kan få en let og brugervenlig adgang til hele energiforbruget i hjemmet, og målrettet sætte ind i ens hjem. Det er en platform både for dem, som har et relativt lavt ambitionsniveau, men også for dem, som gerne vil gå i dybden«, siger han.

Brugeren kan få vurderet, om man for eksempel bruger meget eller lidt varme i forhold til andre boliger, mens det også er muligt at se en top 5-liste over besparelser, som typisk er relevant for et hus som ens eget.

Websitet dækker alle private helårshuse, men ventes også at blive anvendelig til sommerhuse.

Test selv dit varmeforbrug her (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden