Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
NIELS CHRISTENSEN
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Telefonrådgivning. Fra på mandag kan husejere med oliefyr få individuel rådgivning i Energistyrelsen om det mest fornuftige alternativ til oliefyret - som for eksempel her: Jordvarme.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Staten vil give personlige råd til ejere af oliefyr

Fra mandag kan husejere ringe og få råd om tilskud og økonomi i varmepumper.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu får ejere af oliefyr direkte og gratis hjælp nærmest ansigt til ansigt for at få flere til at skifte det miljøbelastende og dyre oliefyr ud med mere milæjørigtige opvarmningsformer som for eksempel varmepumper.

Det er Energistyrelsen, der står bag forsøget, der også skal måle, om personlig rådgivning bedre kan få oliefyrsejere til at få overblik over mulighederne end almindelige oplysningskampagner.

Husejerne er usikre

Baggrunden er blandt andet en undersøgelse lavet for Energistyrelsen, der viser, at oliefyrsejernes usikkerhed om især varmepumper som alternativ til oliefyr er en stor barriere for udskiftningen, og at mange efterspørger uvildig rådgivning på området.

Forsøget sættes i værk mandag den 16. maj, hvor man kan ringe til Energitjenesten på telefon 70 333 777 og snakke med en rådgiver. Servicen er gratis.

LÆS ARTIKEL

Klima- og energiminister Lykke Friis støtter op om initiativet:

»Det handler om at finde det rigtige alternativ til oliefyret. Der findes ikke en universalløsning til alle huse, og det er derfor spændende at se, om individuel rådgivning er løsningen«, siger Lykke Friis i en pressemeddelelse.

Telefonrådgivningen kan nås indtil den 16. december i år. Projektet udføres i et samarbejde mellem COWI, Teknologisk Institut og Energitjenesten, og man kan læse mere om forsøget på www.rådtilvarme.dk (eksternt link)

Ejere af oliefyr kan indtil 30. juni stadig nå at søge om tilskud til at skifte til en mere miljørigtig varmekilde, som for eksempel varmepumpe, fjernvarme eller solvarme. Man kan læse om skrotningsordningen af oliefyr på www.skrotditoliefyr.dk (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden