Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Sidste frist. Oliefyrsejere kan i en lille uge endnu få tilskud til at skifte til en mere miljøvenlig opvarmningsform: Fjernvarme, to slags varmepumpe og - som her - solvarme.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste chance for at få oliefyrs-tilskud

Sådan får du tilskud på op til 20.000 til at skrotte oliefyret i sidste øjeblik.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er gode penge i at skifte oliefyret ud med enten fjernvarme eller varmepumpe, men det haster med at få ansøgningen afsted.

Senest på torsdag den 30. juni skal ansøgningen sendes, hvis man vil have del i puljen og samtidig have del i energibesparelsen, som ifølge beregninger fra Go’ Energi kan løbe op i mellem 10.000 og 12.000 kroner om året i et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter.

Sådan gør du: »Boligejere, der overvejer at skifte oliefyret ud, skal tage beslutningen nu for at få et tilskud med fra skrotningsordningen. Og de skal skynde sig at samle den fornødne dokumentation til ansøgningen« siger Morten Nordahl, der er chefkonsulent i Energistyrelsen.

Budskabet er, at boligejerne i første omgang skal tage fat i en håndværker og indhente et tilbud på installationen. Herefter kan de ansøge om tilskuddet.

Brug Håndværkerlisten til hurtig ansøgning
Håndværkerlisten på Go’ Energis hjemmeside kan du klikke dig frem til, hvilke håndværkere der kan udføre de forskellige typer energirenovering som at skifte fra oliefyr til fjernvarme.

»Vi vil gerne gøre det nemmere og mere overskueligt at komme i gang med at få en mere energieffektiv bolig. Håndværkerlisten giver en oversigt over håndværkere, der udfører energieffektive løsninger. Ikke mindst i en situation som denne, hvor det skal gå stærkt, kan det være en afgørende hjælp til at finde den rette håndværker«, siger Michael Reuss, der er projektleder i Go'Energi.

Håndværkerne er energivejledere

Firmaerne på Håndværkerlisten har mindst én uddannet energivejleder. Det er et krav for at være på listen. En energivejleder er - ud over at kende sit eget byggetekniske område - i stand til at give en bredere vurdering af bygningen som helhed, for eksempel hvor boligen kan forbedres energimæssigt.

LÆS ARTIKEL

Udover at komme i direkte kontakt med firmaerne på listen giver siden også adgang til Forbrugerrådets standardkontrakter og forbrugeraftaler.

Du kan ikke indsende ansøgningen, før du har et tilbud fra et firma. På den anden side skal du inden du kontakter et firma, finde ud af, om boligen ligger i et fjernvarmeområde, for i givet fald kan dxer kun søges om tilskud til fjernvarmeinstallation.

I mansøgningen skal du bruge boligens ejendomsnummer. Den står på en af dine BBR-meddelelser, eller du kan finde den i din skattemappe.

Det er den særlige skrotningsordning for oliefyr, der synger på sidste vers. Ordningen blev indført i 2010 for at få danske boligejere til at skrotte det gamle oliefyr til fordel for mere miljøvenlige opvarmningsformer og store besparelser for beboerne.

Go’ Energi har regnet på økonomien i at sige ja tak til tilskuddet til to af de mest populære erstatninger for oliefyret.

Ved at skifte det gamle oliefyr ud med fjernvarme er der en årlig besparelse på omkring 10.000 kroner i vente, hvis man regner med en gennemsnitlig fjernvarmepris. Besparelsen kan være både mindre og større afhængig af den lokale fjernvarmepris.

Ved at skifte til jordvarme kommer besparelsen op på ca. 12.000 kroner om året. Beregningerne er for et oliefyrsopvarmet hus på 140 kvadratmeter med en ældre kedel og et olieforbrug på 2.250 liter om året.

Begge dele kræver dog også en investering trods det store tilskud. Skift til fjernvarme koster omkring 60.000 kr., mens skift til jordvarme beløber sig til ca. 110.000 kroner. Ved fjernvarme er tilskuddet 10.000 kr., og til jordvarme kan du trække 20.000 skattefrie kroner fra i form af tilskud.

»Udgifterne til varme bliver med stor sandsynlighed kun højere og højere i de kommende år på grund af stigende energipriser. Ikke mindst ved opvarmning med oliefyr. Ved at skifte oliefyret med tilskud kan boligejerne få en bedre økonomi, og samtidig bliver boligen mere værd, når man fremtidssikrer varmeudgifterne«, siger projektleder i Go’ Energi, Michael Reuss.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden