Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Der er grund til at kigge sig godt for, hvis man flytter til et område med fjernvarme. Priserne svinger voldsomt og forskellen kan være på op til 1.000 kroner om måneden. Arkiv

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flyt og spar 20.000 på din varmeregning

Et års varmeforbrug koster næsten 10.000 kr. mere i Korsør end i Slagelse.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Planlægger du at skifte bolig, gør du klogt i at tjekke mere end den kommunale skatteprocent og daginstitutionspriserne, hvor du flytter hen.

En kommunegrænse eller en grænse mellem to fjernvarmeværker kan nemlig betyde en forskel på tusindvis af kroner i dine varmeudgifter.

Grænsen mellem Korsør og Slagelse er ikke bare en bygrænse. Det er også en fjernvarmegrænse, som betyder, at villaejeren i Korsør betaler dobbelt så meget for fjernvarmen som villaejeren i Slagelse.

LÆS OGSÅ

Den store prisforskel findes, selv om husene er lige store, har samme isoleringsgrad, og beboerne har det samme forbrug af varmt vand.

I Korsør koster fjernvarmen små 20.000 kroner om året, mens fjernvarmekunden i Slagelse slipper med cirka 10.000 kroner. Her er der endda tale om det samme fjernvarmeselskab, SK Forsyning, men de to områder er dog ikke forbundet.

Direktør håber på sammenlægning

Direktør Henrik Lundgaard fra SK Forsyning, der leverer fjernvarme til såvel Slagelse som Korsør, fortæller, at fjernvarmen i Slagelse produceres på afgiftsfri co2-neutrale brændstoffer som flis og affald, mens den dyre varme i Korsør produceres på naturgas, som koster i afgifter.

LÆS OGSÅ

»Ved kommunesammenlægningen kom de to fjernvarmeværker under samme kommune og selskab, men vi kan ikke bare slutte systemerne sammen og lade alle betale det samme. Men mit håb er, at vi kan lægge dem sammen om to-tre år«, siger direktør Henrik Lundgaard.

Energitilsynets prisliste er fra oktober sidste år, og Henrik Lundgaard siger, at prisen i Korsør allerede er faldet lidt her i 2010, efter at værket har indviet et træflisfyr.

LÆS OGSÅ

Endnu større forskel på varmeprisen ser man i Gladsaxe og i Farum. I Gladsaxe koster det årligt 8.800 kroner at opvarme villaen, mens villaejeren i Farum må punge ud med over 18.000 kroner.

Der er flere forklaringer på de store prisforskelle, men ifølge Dansk Fjernvarme, som er fjernvarmeværkernes forening, er de vigtigste forklaringer forskellen i brændselstype og antallet af tilsluttede brugere.

Afgiftsfrit brændsel som affald, træflis og halm er billigst, og desuden er varmen fra et værk med mange og tæt-boende tilsluttede generelt billigere.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden