Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS
Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vinterkulden giver historisk høje elpriser

Elpriserne rammer loftet i dag klokken 17. Dansk el har aldrig været dyrere

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mellem klokken 17 og 19 i dag vil elpriserne stige til et uhørt højt niveau i Danmark.

Prisen for en kilowatttime vil således nå helt op på 15 kroner, oplyser Dansk Energi. Til sammenligning ligger den normale gennemsnitlige elpris på omkring 35 øre for hver kilowatttime.

»I nogle uger har vi haft temmelig høje elpriser i Danmark og i resten af Norden. Men i dag rammer vi det såkaldte prisloft. Det er simpelthen de højeste priser, der har været registreret i Danmark nogensinde«, siger chefkonsulent Stine Grenaa Jensen fra Dansk Energi til Ritzau.

De ekstremt høje priser på elektricitet skyldes flere forskellige ting, der tilsammen giver denne uheldige situation for familien Danmark, fortæller Stine Grenaa Jensen.

LÆS ARTIKEL

»Grundene er, at det er meget koldt, at der er meget lidt vand i magasinerne i Norge og Sverige. Og så er nogle atomkraftværker ude af drift i Sverige«, siger hun og tilføjer, at den østlige del af Danmark er hårdest ramt af høje priser.

Sjælland hårdest ramt af høje priser

»Sjælland er ekstremt hårdt ramt. Det skyldes, at de kabler, der er mellem Sjælland og Tyskland, er taget ud af drift på grund af reparationer. Oven i det er kablerne fra Sverige også ude af drift, fordi Sverige selv har problemer med priserne«, siger Stine Grenaa Jensen.

LÆS ARTIKEL For at ruste sig til vinteren har Sverige valgt at renovere flere kraftværker. Men vinteren kom tidligere, end den svenske energisektor havde regnet med, og nu står forbrugerne med skyhøje elpriser. Stine Grenaa Jensen peger også på, at produktionen af vindenergi for tiden er gået ned i tempo. Det blæser nemlig ikke nær så meget, som det plejer. Samtidigt er systemet mere følsomt over for uheld, som eksempelvis transmissionskabler eller kraftværker, der går i stykker.LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden