Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

varmeregning. Forskellen på den dyreste og den billigste fjernvarme er alt for stor, og det er helt urimeligt, mener organisationen Dansk Fjernvarme.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Familier betaler femdobbelt for fjernvarme

Din fjernvarmeregning kan svinge med 32.000 kroner afhængigt af, hvor du bor.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle familier må betale 32.510 kroner mere om året for deres fjernvarme end andre.

Det dyreste fjernvarmeværk er nemlig fem gange dyrere end det billigste, viser udregninger, som Spar Nord har lavet på baggrund af tal fra Energitilsynets varmeprisstatistik.

En familie i Nordjylland, der får fjernvarme fra Mariager, betaler 7445 kroner om året for at varme sit hus op.

Et tilsvarende hus, der ligger nord for København og får fjernvarme fra Hjortekær, koster til sammenligning 39.955 kroner.

LÆS ARTIKEL

»Forskellen på den dyreste og den billigste fjernvarme er alt for stor, og det er helt urimeligt. Specielt fordi der findes en politisk løsning på problemet«, siger Kim Mortensen, der er direktør for fjernvarmeværkernes brancheorganisation, Dansk Fjernvarme.

Han henviser til, at mange af de dyreste fjernvarmeværker er pålagt af varmeforsyningsloven at bruge naturgas, som der er høje afgifter på. Det giver høje priser hjemme hos forbrugerne.

»Jeg ville ikke blive overrasket, hvis man kunne barbere en tredjedel af forbrugernes varmeregning væk, hvis man fra politisk side ville tillade værkerne at bruge andre brændselsformer som for eksempel biomasse«, siger Kim Mortensen.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) erkender, at det er et problem, og han betegner situationen som uholdbar.

Selvom flere partier i mange omgange forgæves har forsøgt at løse problemet, er Martin Lidegaard fortrøstningsfuld.

»Jeg er meget optaget af at løse det, og det regner jeg med at kunne gøre i et bredt samarbejde med de andre partier, når vi går i gang med energiforhandlingerne om ganske kort tid«, siger han uden at ville løfte sløret for de konkrete løsningsforslag.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden